"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

S. SIMONA, KADE NIKOLLBIBAJ


simonaRođena: 20. svibnja 1979.
Prvi zavjeti: 2. lipnja 2001.
Umrla: 20. studenoga 2011.

Krist Kralj svega stvorenoga sve nas je iznenadio pozivom u redove svojih blagoslovljenih našu dragu sestru Simonu, da zauzme mjesto svoga vječnog prebivališta u društvu onih koje je On našao da su ga dostojni.
Ovozemaljsko putovanje pretvorilo se jednom prometnom nesrećom u put u vječnost.
Sestra Simona rođena je 20. svibnja 1979. g. u Brekocu na Kosovu, kao deveto i najmlađe dijete svojih roditelja - Simona i Zoje rođ. Dodaj, te je primljena kao „dar od Boga“. Stoga se među trojicom braće i pet sestara osjećala posebno voljenom. Krštena je 2. lipnja 1979. g. u župi sv. Petra i Pavla u Đakovici.
Pobožna brojna obitelj njegovala je obiteljsku molitvu, gdje su korizmene pobožnosti i molitva krunice imali posebno mjesto. Tu se u maloj Kade odgajala želja za blizinom Božjom te je rado odlazila u crkvu, susretala časne sestre i sa simpatijom gledala na njihov život. Redoviti polazak u školu podrazumijevao je i pohađanje vjeronauka te je u trećem razredu primila Prvu sv. Pričest, a u osmom razredu sv. Potvrdu u Đakovici. Sada je već smjela majci reći da joj se sviđa život časnih sestara te kako bi i ona rado to bila. Majka se toj želji radovala, ali je otac upozoravao da se o takvoj odluci mora puno razmišljati. „Ostala sam čvrsta u onome što sam smatrala da je moj put“, zabilježila je u svom Životopisu prije ulaska u novicijat. Tom je čvrstoćom zamolila prijem u kandidaturu u Prištini 1993. godine te je nastavila kao kandidatica pohađati srednju medicinsku školu. Uz to je našla vremena da se pouči u sviranju.
Za bližu redovničku pripremu došla 1998. g. u Đakovo te je 1999. g. započela novicijat pod redovničkim imenom sestra Simona. Prve zavjete položila je u Đakovici 2001. g., što je bio veliki događaj za župu i obitelj. Nakon prvih zavjeta ostala je u sestarskoj zajednici u Đakovici te je obavila pripravnički staž na kirurškom odjelu bolnice. Nakon staža, prihvatila je od 2002. do 2005. g. posao - koji je mogla dobiti – u dječjim jaslicama koje su otvorene u sklopu novosagrađene kuće za sestre u krugu bolnice. Jaslice su bile predviđene za djecu bolničkoga osoblja. Ona se brzo i dobro snašla u radu s malenima, a njezinu marljivost i dobrohotnost cijenilo je ostalo osoblje jaslica. Godine 2006. dobila je posao u bolnici, na odjelu za hemodijalizu, gdje je došla do izražaja njezina savjesnost i odgovornost. Potom je od pretpostavljenih poslana u Zagreb na užu specijalizaciju za instrumentarku. I na tom se mjestu pokazala njezina spremnost na služenje drugima. Prošle godine započela je i Višu medicinsku školu u Prištini da bi svoju dužnost što bolje obavljala.
U sestarskoj zajednici bila je kod kuće i uključivala se u svemu. Svojom sklonošću glazbi i pjevanju uljepšavala je sestarske molitvene sastanke. Uvidjevši potrebu župskoga apostolata i rada s mladima uložila je sve svoje sposobnosti i slobodno vrijeme u taj apostolat. Osobito je svojim sviranjem i lijepim pjevanjem doprinosila oblikovanju liturgije.
Kao milosrdna sestra imala je osjećaj i smisla za pronalaženje siromašnih, starih i napuštenih bolesnika te ih je rado obilazila i pomagala im.
U regiji Milosrdnih sestara sv. Križa Kosovo obavljala je službu zamjenice regionalne poglavarice i bila joj u svemu pomoć.

„Vjerujem da na ovaj način mogu ispuniti svoj život koji stavljam pod zaštitu Isusa i Marije“, napisala je na početku svoga redovničkog života.
Draga sestro Simona, nitko, pa vjerujemo ni ti, nisi slutila da će to ispunjenje života doći tako brzo i iznenada. Budući da si svojom dobrotom posluživala Krista u siromasima i potrebnima svake vrste, čvrsto vjerujemo da si danas čula njegovu riječ: Dođi blagoslovljena Oca mojega! Primi u baštinu Kraljevstvo, pripravljeno za te od postanka svijeta! Jer bijah gladan i dala si mi jesti, bijah bolestan i pohodila si me... (usp. Mt 25,34 i ss).

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

s. M. Blaženka Perković

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox