"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

S. ERIKA, Magdalena KUPPEK

sErikaBog, izvor i cilj svih putova, pozvao je našu susestru
sestru Eriku
Magdalenu Kuppek

Rođena 27. 2. 1924. (Ruma, Srbija)
Prvi zavjeti 29. 8. 1944. (Đakovo)
Umrla 15. 9. 2014. (Mengkofen, Njemačka)

Sestra Erika je porijeklom Njemica, a njeno rodno mjesto Ruma nalazi se u sjevernom dijelu Srbije, u Vojvodini. Mala Magdalena imala je pet godina kad joj je umro otac. Majka se ponovno udala. Iz tog braka rođeno je troje djece. Nakon završene škole, Magdalena je služila kod jedne obitelji. Bila je vrlo otvorena vjeri i posebno je štovala Majku Božju. Za vrijeme duhovnih vježbi u Đakovu osjetila je u sebi poziv i poželjela je postati sestrom sv. Križa. Godine 1941. stupila je u samostan u Đakovu. Kao kandidatica poslana je na očnu kliniku u Zagreb, gdje je radila 18 mjeseci. Nakon zavjeta, godine 1944., djeluje na različitim mjestima u sakristanskoj službi: u Rijeci, Sušaku, Subotici, Skopju, Opatiji i Donjem Miholjcu. Godine 1970. sestra Erika došla je u Saveznu Republiku Njemačku. Ovdje je radila u staračkom domu u Garmisch Partenkirchenu do 1972. Od 1972. Do 1973. pohađala je, nacionalno priznatu, stručnu školu za njegu i skrb starijih osoba iz katoličkih obitelji, u Münchenu. Nakon završetka školovanja, njeno radno mjesto 18 godina bio je starački dom u Germeringu, u blizini Münchena.
Godine 1990. sestra Erika prešla je u Bavarsku provinciju. Iste godine put ju je odveo u Unterfranken. Najprije je provela neko vrijeme u provincijalnoj kući u Gemündenu. Kada je, nakon operacije grla, ponovno skupila snagu, prvo se posvetila njezi starih osoba u karitasovu staračkom domu Sv. Gertrudis, Bad Kissingen, a zatim u domu umirovljenika u Regensburgu. Godine 2001. vratila se u provincijalnu kuću i tamo je obavljala male službe, a 2005. preselila se u sestarski dom u Mengkofenu. I tamo je uložila svoje snage u služenju zajednici sve dok prijelom bedrene kosti nije tomu učinio kraj. Od 2008. godine bila je potpuno ovisna o njezi. U jutarnjim satima, 15. rujna, Bog ju je pozvao k sebi.
Život s. Erike bio je obilježen dubokom povezanošću s Bogom i predanim služenjem ljudima, za koje je bila odgovorna. Često se zadržavala u tihoj molitvi pred tabernakulom. S Majkom Božjom vezala ju je također duboka ljubav. Susestre i one koji su joj bili povjereni susretala je sestra Erika uvijek vedrim raspoloženjem, razumijevanjem, empatijom i velikom spremnošću da učini sve što je bilo u njezinoj moći.

Sjetimo se naše sestre Erike u zahvalnosti i ostanimo povezane s njom u molitvi.

Misa zadušnica u četvrtak, 18. 9. 2014. u 14,00 sati u kapeli sestarskoga doma u Mengkofenu, zatim pokop na groblju Weichshofen.

s. Gabriela Schachinger, provincijalna poglavarica, Wels 

s. Johanna M. Lothring, kućna poglavarica, Mengkofen

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox