"Ljubav ne zna mjere."

                                                                                                                                        bl. s. Ulrika Nisch

RIJEČ PROVINCIJALNE POGLAVARICE

HODOČASNIČKI DAN 
16. LISTOPADA 2012. GODINE
Riječ provincijalne poglavarice 

Poštovani i dragi vjernici!
U ime Hrvatske provincije milosrdnih sestara svetoga Križa otvaram Jubilarnu godinu Majke Marije Terezije Scherer, o 125. obljetnicu njezine svete smrti.
Jubilarna godina biti će zaključena 16. listopada 2013. godine. 
Tijekom jubilarne godine, želimo njezin lik još dublje upoznati i osvijetliti kroz različite susrete, hodočasničke dane, druge pastoralne aktivnosti i pobožnosti, kao pomoć na putu produbljivanja vaše osobne vjere, ali istovremeno i kao prilog zahtjevima sveopće Crkve u Godini vjere, na koje nas poziva papa Benedikt XVI. i naši biskupi. 

Službeno odsutna iz daleke Indije, u duhu sam zajedno večeras s vama, te vas pozivam i potičem da nam se priključite, a sve svoje potrebe, napose duhovne preporučite i izručite moćnom zagovoru ove svete žene – žene duboke vjere. 
Drago nam je da je Majka Marija Terezija i njezina duhovnost postala, osim nama sestrama, i mnogim laicima životno nadahnuće i da se uz naš samostan razvio Terezijin krug koji živi i blagotvorno djeluje više od jednog desetljeća. 
Neka nam svima u Godini vjere, Majka Marija Terezija kao izvorna kršćanka i redovnica - žena vjere i evanđeoskih pregnuća - bude istinski uzor i nadahnuće, kao i razlog njegovanja našega međusobnog zajedništva. 
Neka sve vas drage sestre, poštovani štovatelji Majke Marije Terezije, prijatelji i suradnici našega samostana prati u svim vašim plemenitim nastojanjima moćni zagovor Majke Marije Terezije, suutemeljiteljice Milosrdnih sestara svetoga Križa, prve vrhovne poglavarice i najizvrsnije suradnice o. Teodozija Florentini, švicarskog kapucina utemeljitelja naše Družbe./ s. M. Amalija Kupčerić

Facebook likebox