"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

OTVORENA VRATA SAMOSTANA

posjetmladih

Uz blagdan Svijećnice, koji se u Crkvi slavi kao Dan osoba Bogu posvećenog života, zajednica Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, upriličila je DANE OTVORENIH VRATA samostana.

Kroz tjedan dana, uz vodstvo s. Meri Gotovac i s. Gabrijele Tee Damjanović, bilo je moguće posjetiti samostan, susresti se sa sestrama, moliti s njima i pobliže upoznati njihov način života.

Od ponedjeljka do petka, tj. od 31. 01. do 4. 02. učenici osnovnih i srednjih škola pohađali su samostan predvođeni svojim vjeroučiteljima. U utorak, 1. veljače je upriličen  susret s obiteljima: u 19 sati - molitva za njihove potrebe uz simbolično paljenje svijeća, koju je dobio svatko od prisutnih kao i listić s molitvenom nakanom za različite potrebe obitelji, Crkve i društva. Nakon molitve slijedio je obilazak samostana i druženje sa sestrama.   

U četvrtak, 3. veljače samostan su pohodili mladi Đakova i studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu. U 20 sati sudjelovali su na molitvenom susretu u crkvi sa samostanskom zajednicom a potom se nastavilo zajedničko druženje u prostorijama samostana. s. F.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox