"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

BLAGDAN GOSPE LURDSKE U DOMU ZA STARE I NEMOĆNE

domgll

U organizaciji Terezijinog kruga već šestu godinu za redom na blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika u kapelici Doma za starije i nemoćne osobe u Đakovu slavi se sveta misa. Tako je bilo i u petak, 11. veljače, kada je u prepunoj kapelici misno slavlje predvodio župnik đakovačke župe Svih svetih, Tomislav Ćorluka, u koncelebraciji vlč. Tomislava Radišića, dušobrižnika korisnika Doma, Bože Radoša, duhovnika đakovačkog Sjemeništa i Stjepana Radića, prefekta u Sjemeništu. Misi je prethodila pobožnost Gospi Lurdskoj koju je predvodila s. Karmela Dominković, voditeljica Terezijinog kruga u Đakovu, uz glazbenu pratnju s. Deodate Kočonda. Osim korisnika i djelatnika Doma, misi su nazočili članovi FSR-a, đakovački bogoslovi i Milosrdne sestre sv. Križa iz Đakova.
U svojoj homiliji župnik Ćorluka govorio je o Gospinu ukazanju u Lurdu i važnosti njezinih riječi upućenih Bernardici: „Ja sam bezgrešno začeće“, nazvavši te riječi istinom u koju svi vjerujemo. Podsjetio je da je Gospa između ostaloga pozvala na molitvu, napose za obraćenje grešnika, a svojim je ukazanjem željela poručiti da postoji vječni život, nagrada koju spominje i Sveto pismo. Podsjetio je na posljednje trenutke Isusova života, kada je Isus u smrtnim mukama apostolu Ivanu rekao ’Evo ti majke!’, a svojoj majci ’Ženo, evo ti sina!’ i posvijestio da je Ivan predstavnik svih nas te da nam je Isus svima poručio - Evo vam majke! „Zato, po Marijinom zagovoru možemo tražiti pomoć i zaštitu. Ona je ta koja privodi ljude Isusu, to je njezino poslanje“, rekao je propovjednik.
Stare i bolesne pozvao je da preko Gospe mole Isusa za duševno i tjelesno zdravlje, kao i ozdravljenje svoje vjere te da svoje bolesti i trpljenja prikazuju za razne potrebe – za svoje i sve ostale obitelji, svećenike, redovnike, redovnice, ljude na vlasti... Nakon mise članovi Terezijinog kruga osigurali su kratko druženje sa korisnicima Doma, uz zakusku i tople napitke, a praćeni svećenicima obišli su i one najbolesnije korisnike Doma, smještene u stacionaru te im pružili tople riječi utjehe. Anica Banović


София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox