"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

Misa zadušnica na obljetnicu smrti dr. Alde Starića

misastaric

U povodu prve obljetnice smrti mons. dr. Alde Starića, profesora na KBF-u u Zagrebu i glavnog urednika Kršćanske sadašnjosti, u srijedu, 17. studenoga misu zadušnicu u samostanskoj kapeli sestara sv. Križa na Vrhovcu u Zagrebu predvodio je varaždinski biskup Josip Mrzljak.
U koncelebraciji su bili direktor KS-a dr. Željko Tanjić, nekadašnji direktor KS-a dr. Adalbert Rebić, mons. Vladimir Stanković, više profesora KBF-a te svećenici suradnici i prijatelji dr. Starića. 
U prigodnoj homiliji biskup Mrzljak rekao je kako je dr. Starić bio "hodajući teološki priručnik". "Kad god bismo nešto trebali razjasniti znali smo otići Aldi i postaviti pitanje. Nije se moglo postaviti pitanje iz teologije na koje on ne bi znao, možda ne odgovor do kraja, ali u kojem ne bi znao uputiti kojim smjerom treba ići, kako bi to trebalo živjeti svoju vjeru", rekao je biskup te istaknuo kako dr. Starića možemo i moramo smjestiti u kontekst teologije i vjere koju je on ne samo tumačio, nego je to živio. "Bila je uvijek radost susresti se s njime, čuti njegova razmišljanja, njegove savjete, jer nije bio samo teoretičar, već praktičar, posebno u onim prvim danima u župi sv. Terezije u Miramarskoj kada smo se znali tamo sastajati, razgovarati o nedjeljnim propovijedima. On je bio izuzetan poznavatelj ne samo teoloških razmišljanja, nego i društvene stvarnosti. Živio je u svom vremenu, pratio mnoge stvari i upravo u tim stvarima pokušao je dokučiti što se događa u društvu, kako Crkva treba odgovoriti, što treba činiti", rekao je biskup. 
Na kraju mise riječ zahvale na poticajnim riječima kojima je iznova približio lik dr. Starića izrekao je dr. Tanjić. Zahvalio je i sestrama sv. Križa što kroz molitvu i sjećanje čuvaju uspomenu na pokojnog profesora i glavnog urednika KS-a. Pjevanje tijekom mise animirale su sestre sv. Križa uz pratnju s. Cecilije Pleše.
Preuzeto iz IKE

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox