"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

DUHOVNA OBNOVA MLADIH GLAZBENIKA IZ TRI BISKUPIJE

obnovapj

U „Betaniji“, kući za duhovne obnove Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, okupili su se mladi glazbenici, članovi tri benda iz tri biskupije, koji izvode duhovnu glazbu, kako bi od 11. do 13. ožujka sudjelovali na duhovnoj obnovi koju je predvodio p. Antun Volenik, DI.

Tako su iz Mađareva kraj Novog Marofa (Varaždinska biskupija) došli mladi Katoličke glazbene skupine „Apostoli mira“, iz Subotice su došli članovi VIS-a „Proroci“ (Subotička biskupija), a svojevrsni domaćini bili su članovi VIS-a „Matheus“ iz Bizovca (Đakovačko-osječka nadbiskupija). Inicijativa je potekla od samih mladih glazbenika te od gospođe Ksenije Abramović iz „Laudata“, tvrtke koja svojim radom pomaže hrvatsku sakralnu baštinu i pomaže umjetnost i umjetnike, posebice mlade koji su na duhovnoj sceni. 

Vođeni paterom Volenikom, mladi su tijekom tri dana razmišljali na temu „Biti u vezi“, gdje su uvidjeli i posvijestili si međusobno isprepletene i neraskidive veze: biti u vezi s Bogom, s drugim i sam sa sobom. „Ovo je bio jedan mali susret mladih u koji je bilo uključeno puno pjesme, jer je upravo pjesma ono što njih vodi. Oni se poznaju i od prije, susreću se na raznim festivalima, ali to im nije dovoljno. Ovi duhovni bendovi trebaju se i duhovno hraniti, što na festivalima ne mogu. Ovo neka bude i podstrek drugim glazbenim zajednicama da se okupljaju na duhovnim obnovama, ciljanim samo za njih“, rekao je pater Volenik.

Mlade je došao pozdraviti i pomoćni biskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, koji ih je ohrabrio i pohvalio njihova nastojanja, a oni su mu otpjevali „Mrežu ribara“, pjesmu snimljenu povodom Papina dolaska u Hrvatsku. Obnova je završila zajedničkim misnim slavljem u „Betaniji“, gdje su mladi još jednom pokazali raskoš svojih glasova. 

„Tijekom ovih dana pater Volenik ponovno nam je vratio sjeme vjere u ovoj korizmi. Vjerujem da se domovima vraćamo oplemenjeni za jedno posebno iskustvo koje smo preko njega dobili, kako po Božjoj riječi, tako i po pjesmi i radosti koju smo ovdje zatekli“, istaknula je gospođa Abramović, zahvaljujući sestrama sv. Križa što su im otvorile ne samo svoju kuću, već i svoja srca. 

„Sretni smo zbog ove obnove, veseli i radosni iako je korizma, vrijeme kada moramo preispitati i pripremati svoja srca. Vjerujemo da smo to i uspjeli, jer smo Riječ Božju prihvaćali onako kako nam je pater prenosio – jednostavno, iskreno i istinito“, istaknuli su mladi na kraju trodnevnog druženja. Anica Banović


София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox