"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

ZAHVALA DONATORIMA HRVATSKOG TELEKOMA

gost

SUSRET OSOBA S POSEBNIM POTREBAMA S DONATORIMA POVODOM PROSLAVE SV. NIKOLE  
Đakovo, 7. prosinca 2010. 
Terapijska Radionica sv. Josipa za osobe s posebnim potrebama ove je godine proslavila dan Sv. Nikole na poseban način. Vesela družina okupila se u Centru Amadea zajedno s korisnicima Dnevnog boravka i njihovim volonterima. Razlog je bio posjet predstavnika Hrvatskog Telekoma, koji je ove godine svoju donaciju dodijelio našem Samostanu za rad s osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima. 
Naime, Hrvatski Telekom je 2010 godine proveo svoj 5. tradicionalni natječaj za dodjelu donacija Zajedno smo jači, u kojemu aktivno sudjeluju zaposlenici HT-a iz svih dijelova Hrvatske. Prepoznavši izazove i poteškoće vremena u kojem živimo, zaposlenici HT-a su predložili čak 198 projekata iz svog okruženja koji nastoje pomoći onima kojima je ta pomoć najnužnija od onih najmlađih pa do najstarijih.  
O dodjeli novčanih sredstava odlučivalo je Povjerenstvo, sastavljeno od zaposlenika iz svih dijelova kompanije, vođeno kriterijima prema kojima sadržaji projekata moraju biti humanitarne inicijative od trajne vrijednosti i važnosti za društvo, te u koje će, izravno ili neizravno, biti uključen što veći broj korisnika. Odabrano je 27 projekata za koje je HT izdvojio novčana sredstva u visini od milijun kuna. Najveći broj predloženih projekata pokriva područja kao što su rad s djecom, starije osobe, socijalno ugrožene skupine i skupine s posebnim potrebama različitih dobi te projekata vezanih uz zdravstvenu zaštitu i obrazovanje, čime su zaposlenici pokazali iznimnu senzibiliziranost za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.
Uvijek nam je drago kada možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije, posebice u ovim teškim vremenima. Naša kompanija već niz godina potvrđuje svoju društvenu odgovornost i osjetljivost sudjelujući u brojnim humanitarnim aktivnostima te inicirajući akcije poput ovog našeg tradicionalnog donacijskog natječaja „Zajedno smo jači“. Upravo smo kroz ovaj natječaj pomogli ostvarenju brojnih vrijednih projekata u lokalnim zajednicama u kojima živimo i radimo. A posebno smo ponosni na činjenicu što je riječ o zajedničkoj inicijativi kompanije i njenih zaposlenika koji prepoznaju potrebe svojih lokalnih zajednica i predlažu projekte kojima ćemo donirati sredstva. Ove smo godine natječaj usmjerili prema humanitarnim projektima te ćemo pružiti potporu udrugama i ustanovama koje brinu o djeci s posebnim potrebama, invalidnim osobama, starijim građanima i onima slabijeg imovnog statusa, izjavio je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.
Novčana su sredstva darovana nizu udruga i ustanova među kojima je i naš Samostan Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu kojem je Hrvatski Telekom donirao 42.000 kuna financijske potpore za rad s osobama s invaliditetom i njihovih obitelji. Sve se to dogodilo na inicijativu gospodina Maria Šimića koji je prepoznao potrebe našeg Samostana i predložio ga za donaciju.
Sredstva su utrošena za opremanje namještajem novih prostorija, za terapijska pomagala i ostalu opremu potrebnu za ovakav rad. To nam omogućava proširenje ove djelatnosti, kao i kvalitetniji rad, napose u terapijskim radionicama, gdje osobe s invaliditetom doživljavaju potvrdu vlastite vrijednosti kao i integraciju u širu društvenu zajednicu. Radionice su stoga važne što prodajom rukotvorina, koje oni sami izrađuju, pomažemo im u njihovim potrebama prema poznatom načelu: Pomozi mi da si pomognem!
Ova donacija nam puno znači, jer to pokazuje kako i društvene institucije prepoznaju humanost ovog rada. Ujedno nam je to i radost, jer se ispunja smisao akcije Zajedno smo jači. Uz pomoć ove donacije jača je naša zauzetost za osobe koje imaju, doduše, većih teškoća i većih potreba, ali one svojom zahvalnom ljubavlju i radošću ujedno obogaćuju svoje darovatelje.
Ovaj hvalevrijedan pothvat Hrvatskog Telekoma može biti poticaj i drugim ustanovama ili pojedincima da se prema svojim mogućnostima pridruže ovoj plemenitoj inicijativi. 
(s. Rastislava Ralbovsky)


София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox