"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SUDJELOVANJE NA „MEĐUNARODNOM FESTIVALU PIJANIZMA“

cecilijam

Na „Međunarodnom festivalu pijanizma“ koji je održan u Srijemskoj Mitrovici od 17. do 20. ožujka 2011. sudjelovala je i naša s. Cecilija Tomkić sa svojim učenicima.

 Ona je izabrana u Međunarodni stručni žiri koji je bio sastavljen od uglednih i vrsnih profesora iz Ukrajine, Rumunjske, Slovenije i Srbije i ocjenjivao brojne natjecatelje iz glazbenih škola i akademija Rumunjske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije. Natjecanje se odvijalo po kategorijama: od predkategorije, preko osnove i srednje glazbene škole do akademije.

Od 9 učenika koje je s. Cecilija pripremala za natjecanje, u različitim kategorijama osvojili su 5 prvih i 4 druge nagrade. Učenica Aleksandra Marković bila pobjednica kategorije sa 100 bodova (za što joj je uručena diploma i vrijedna knjigu), a nakon toga je na završnom koncertu nagrađenih učenika proglašena i LAUREATOM - najboljim natjecateljem za srednju školu usporednog i obaveznog klavira. Ovom je prilikom Aleksandra uz pobjedničku figuru i diplomu Laureata dobila još jednu vrijednu knjigu i novčanu nagradu.

Sestra Cecilija je tom prigodom također dobila pohvalu, poklon generalnog pokrovitelja Festivala ,, Sirmium Steel“ i novčanu nagradu.

Na završnom koncertu nagrađenih učenika bile su prisutne i naše sestre: s. Marija Ana Gašparovsky iz Sr. Mitrovice, te iz Đakova s. M. Gabrijela Lamešić, s. M. Natanaela Palić i s. Rahela Lacković. s.R.


София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox