"Ne smijemo računati na uspjeh,

moramo vršiti svoju dužnost.
                                                                                                                                                                  o. Teodozije

ZAKLJUČEN PROGRAM ZA TURISTE NA LOŠINJU

img_1910U subotu, 27.08. 2011., u sklopu redovitog održavanja glazbene večeri, zaključen je program rada s turistima u kući Betanija, u Velom Lošinju. Program koji se odvijao kroz srpanj i kolovoz,  bio je organiziran za odrasle i djecu i zabilježeno je više od 1.000 posjeta.

Na zadnjoj glazbenoj večeri nastupila je s. Svjetlana Paljušević na orguljama i Josipa Jakić, kandidatica, na bisernici. Kao solo pjevač nastupio je gost iz Engleske, gosp. Collin Williams, koji je otpjevao nekoliko pjesama na engleskom i na hrvatskom, uz orguljsku pratnju s. Svjetlane. Gosp. Williams se nalazi na Lošinju na godišnjem odmoru i rado se uključio, kroz dvije subote, u program glazbene večeri.

Nakon njegove točke slijedila je dramatizacija pjesme: Kad naš brod plovi, plovi, koju su izvela djeca uz pomoć i pripremu s. Rastislave i kandidatica, Kristine i Josipe, koja je pjesmu pratila na bisernici. Potom su slijedile pjesme i meditativni plesovi, u koje su se malo po malo uključili svi sudionici večeri. Pjesma i zajedničko druženje produžilo se na terasi kuće nešto duže a potom je slijedio kraći molitveni završetak uz blagoslov, koji je nazočnima podijelio župnik Velog Lošinja, vlč. Krunoslav Boras.

Nekoliko dana prije završetka rada s turistima, pohodila je zajednicu i radni tim sestara i kandidatica, prov. poglavarica, s. Franciska Molnar, u pratnji prov. ekonome, s. Lovorke Jukić. Sudjelovale su na večernjim programima te se mogle izbližega upoznati s radom sestara. U petak, 26.08. posjetila je zajednicu u Velom Lošinju i generalna poglavarica s. Marija Brizar, koja se upravo nalazila u Hrvatskoj, a dopratila ju je s. M. Suzana Babić, prov. savjetnica. U radnom zajedništvu poglavarice su provele oko dva dana na Lošinju i uključile se u večernje programe. Na taj način su imale mogućnost susresti se sa posjetiteljima programa i osluhnuti njihova iskustva i želje.

Na kraju su poglavarice izrazile zadovoljstvo zbog zauzetosti radne ekipe sestara te programa kojim se nastojalo odgovoriti na prijedloge i želje turista u vrijeme godišnjeg odmora.

Oprostile smo se od naših poglavarica u subotu ujutro a od posjetitelja našeg programa navečer, s obećanjem da ćemo se na godinu opet naći u kući Betanija, koja je ove godine zaista dokazala da „ponovno živi“.  s. F.

Predhoni članci:

KORACI KOJI OHRABRUJU

NAPREDUJE DUHOVNI TURIZAM U VELOM LOŠINJU

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3