"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

BLAGOSLOV GOSPINOG KIPA I LJETNE TERASE

blagterase

U predvečerje blagdana Rođenja BDM tj. Male Gospe, blagoslovljen je Gospin kip postavljen na novosagrađenoj ljetnoj terasi Centra Amadee. Kip je izradio i darovao samostanu gosp. Bernard Pešorda, akademski kipar iz Zagreba, kako bi resio prostranu terasu i bio u centru svih onih koji će se ovdje okupljati: od djece do najstarijih. Kip je je izrađen od armiranog gipsa, visok 2,10 metara a težak 150 kilograma. Radi se o modelu po kojem je izgrađen brončani kip Gospe od Utočišta u Aljmašu.

Novosagrađena ljetna terasa, koja proširuje prostore Centra Amadee, namijenjena je za održavanje kreativno-rekreativnih programa i radionica u ljetnom periodu a i tokom godine prema mogućnostima. Tom prigodom prov. poglavarica Milosrdnih sestara sv. Križa, s. Franciska Molnar, obraćajući se svima nazočnima, zahvalila je izvođačima radova: arhitekti inženjeru Predragu Rechneru, i njegovom suradniku inženjeru Bruni Rechneru, koji su projektirali terasu i njezin okoliš, te građevinskom poduzeću „Akropola“ pod vodstvom gosp. Nike Grbeša, te voditelju radova inženjeru Željku Barišiću, koji su doveli do kraja gradnju ljetne terase. Cjelokupnu organizaciju radova oko izgradnje objekta i uređenja okoliša, kao i samog Centra Amadea, vodila je s. Lovorka Jukić, provincijalna ekonoma.

Blagoslov kipa i prostora obavio je preč. Tomislav Ćorluka, župnik župe Svih Svetih u Đakovu, u sklopu meditativno glazbene večeri, koja je bila obilježena čitanjem molitvenih tekstova i pjevanjem samostanskog zbora, pod vodstvom s. Svjetlane Paljušević. Ispred kipa Majke Milosti izrecitirale su pjesmu s. Zorke Kojaković Majci Živih, sestra Blaženka Perković i s. Suzana Babić, a potom su se nakon čitanja u molitvu vjernika, sastavljenu za tu prigodu, uključili članovi Bratstva Majke Terezije Scherer, Framaši i sestre.

Provincijalna poglavarica je zaželjela da taj prostor bude svima koji se u njemu budu okupljali na radost, izgradnju mira i zajedništva. Potom su djeca iz naše radionice Sunčica položila cvijeće pred kip Gospe od Milosti kao znak njihovog djetinjeg predanja. S.F.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox