"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

Bračni vikend regije Slavonija

Originalni bračni vikend, dvanaesti po redu u slavonskoj Regiji, održan je od 8. do 10. listopada u "Betaniji", kući Milosrdnih sestara Sv. Križa u Đakovu. Vikendu je pristupilo trinaest bračnih parova iz Bošnjaka, Čepina, Đakova, Osijeka, Otoka, Rokovaca i Županje, te dva svećenika: vlč. Krunoslav Karas i vlč. Ivica Martić. Program vikenda vodio je vlč. Tomislav Ćorluka i bračni parovi Fureš i Klemenčić te po prvi puta i bračni par Šokčić iz Subotice.

Završno misno slavlje predvodio je Đakovačko-osječki pomoćni biskup, mons. dr. Đuro Hranić u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova uz trojicu prisutnih svećenika.

Osim trinaest parova koji su prošli kroz bračni vikend, u misnom slavlju je sudjelovalo i četrdesetak parova, članova Zajednice bračnih susreta, koji su sa svojim obiteljima došli obnoviti bračne zavjete i u zajednici s novim članovima slaviti Gospodina, te veći broj sestara samostanske zajednice. U svojoj završnoj riječi Mons. Hranić je izrazio želju da zajednica Slavonske regije u što skorije vrijeme obuči parove voditelje kako bi što više parova moglo proći kroz bračni vikend, pristupiti Zajednici i dati doprinos u radu pastorala obitelji. Misno slavlje pjesmom je obogatio VIS Coronata iz Kuševca, pod vodstvom s. Natanaele Palić i kantautora Daria Balekića. Nakon sv. Mise, bračni parovi organizatori priredili su domjenak i druženje za sve nazočne u dvorištu „Betanije", što je bila prilika i za međusobno upoznavanje osobito novih i starih članova Zajednice bračnih susreta. s.F.


София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox