"Ako si se zavjetovala,drži zavjet.

To je sveta dužnost."
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

SUSRET S UČENICIMA ISUSOVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE U OSIJEKU

SUSRET S UČENICIMA ISUSOVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE U OSIJEKU SUSRET S UČENICIMA ISUSOVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE U OSIJEKU SUSRET S UČENICIMA ISUSOVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE U OSIJEKU SUSRET S UČENICIMA ISUSOVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE U OSIJEKU SUSRET S UČENICIMA ISUSOVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE U OSIJEKU SUSRET S UČENICIMA ISUSOVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE U OSIJEKU SUSRET S UČENICIMA ISUSOVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE U OSIJEKU SUSRET S UČENICIMA ISUSOVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE U OSIJEKU SUSRET S UČENICIMA ISUSOVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE U OSIJEKU

Srijedu 11. i petak 13. ožujka, s. Doroteja Krešić te naše postulantice i kandidatice, provele su u Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji u Osijeku. U dogovoru s isusovačkim skolastikom i budućim đakonom (đakonsko ređenje bit će u osječkoj Tvrđi, u crkvi sv. Mihaela, 15. ožujka 2020. godine), Hrvojem Jukom (nećakom naše s. Agnele Spaić), koji je ujedno i vjeroučitelj u IKG-u, s. Doroteja, kandidatice i postulantice prisustvovale su na satima vjeronauka svih razreda, govorile su o početcima i djelovanju naše Družbe, a na svakom je satu jedna od kandidatica/postulatnica posvjedočila o svojem putu do potpunoga predanja Bogu i dolaska u samostan. Treći dio svakoga sata bio je osmišljen kao rad u malenim skupnima, u kojima su učenici imali priliku postavljati pitanja te se u opuštenijem pristupu upoznati s kandidaticama/postulanticama. U 4.a razredu dočekala nas je Marija, rođena sestra postulantice Ivane Budrovac, razreda kojemu je razrednica s. Marija Stela Filipović, već 22 godine nastavnica Hrvatskoga jezika u toj Gimnaziji.

Jeste li ikada razmišljali o implikaciji riječi „Dajte caru carevo, a Bogu Božje?“, bilo je pitanje kojim nas je vjeroučitelj Hrvoje uveo u susrete s učenicima, podsjećajući da smo mi, ljudi, slika Božja te da smo dužni dati Bogu što mu pripada. Drago nam je da smo imale priliku s učenicima ove Gimnazije promišljati upravo o tome, posvjedočiti svoj osobni način predanja Gospodinu te se susresti s njima na putu njihove vlastite potrage.

Radost i zahvalnost obiju strana zaokružile su ovo zajednički provedeno vrijeme, uz želje za ponovnim susretom u nekim novim prilikama.

Kristina Birovljević, kandidatica

Facebook likebox