"Na zemlji imamo samo jednu zadaću -

Ispuniti Volju Božju!"
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

DIJELJENJE RADOSTI SA SESTRAMA NA VRHOVCU

DIJELJENJE RADOSTI SA SESTRAMA NA VRHOVCU DIJELJENJE RADOSTI SA SESTRAMA NA VRHOVCU DIJELJENJE RADOSTI SA SESTRAMA NA VRHOVCU DIJELJENJE RADOSTI SA SESTRAMA NA VRHOVCU DIJELJENJE RADOSTI SA SESTRAMA NA VRHOVCU DIJELJENJE RADOSTI SA SESTRAMA NA VRHOVCU

Posjet sestara novakinja, predvođenih sa s. M. Suzanom Babić , voditeljicom novicijata, u nazočnosti s. Rafaele Jozić i s. Josipe Ćibarić, donio je zajednicama sestara u Zagrebu, u nedjelju 15. prosinca 2019. godine, veliku radost.

Mala skupina izvrsnih izvođačica: sestre novakinje prve godine: s. Franciska Ulrika Sajdl, s. Mariangela Markotić i s. Teodozija Memqaj, te s. Rafaela, koja se nalazi pred polaganjem doživotnih zavjeta, došle su izvesti sestrama u Zagrebu igrokaz pod nazivom Na putu, koji je priredila s. M. Margita Gašparovsky, a dopunile su ga s. Rafaela i sestre novakinje. „Premijera“ igrokaza bila je u Đakovu, za imendan provincijalne poglavarice s. Valerije Široki, kada je doživjela istaknut uspjeh te se rodila ideja da se ponovi i sestrama u Zagrebu. Ideja je rado prihvaćena te ubrzo i ostvarena. Sestre obiju zajednica na Vrhovcu, kao i nekoliko sestara s Rebra i iz zajednice pri HBK, skupile su se u spomenutu nedjelju u dvorani na Vrhovcu, gdje je u 13 sati izveden igrokaz. Već i sama odjeća glumaca, brižno odabrana i prilagođena, kulise, te kombinacija više tehnika u izvođenju sadržaja, dali su tekstu pozitivan i snažan učinak te se poruka mogla dublje doživjeti. Sudionice igrokaza u biblijskim su scenama predstavile kako biti blizu čovjeku koji trpi i pati, te ga svojim nastojanjem dovesti do Isusa.

Na kraju igrokaza izvođačice igrokaza, uz pratnju gitare, otpjevale su pjesmu „Povedi rukom me svojom“, za koju je tekst napisala s. Animira Adanić. Sve je završilo u lijepom, gotovo zadivljujućem raspoloženju jer se u kratkom vremenu uspjelo jako puno poručiti. Posjet je urodio obostranim zadovoljstvom i radošću zajedništva.

s. Finka Tomas

Facebook likebox