"Na zemlji imamo samo jednu zadaću -

Ispuniti Volju Božju!"
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

IZLOŽBA UMJETNIČKIH RUKOTVORINA

IZLOŽBA UMJETNIČKIH RUKOTVORINA IZLOŽBA UMJETNIČKIH RUKOTVORINA IZLOŽBA UMJETNIČKIH RUKOTVORINA IZLOŽBA UMJETNIČKIH RUKOTVORINA IZLOŽBA UMJETNIČKIH RUKOTVORINA IZLOŽBA UMJETNIČKIH RUKOTVORINA IZLOŽBA UMJETNIČKIH RUKOTVORINA IZLOŽBA UMJETNIČKIH RUKOTVORINA

U prostoru CS-a (Caritas Socialis-a) u Beču 30. kolovoza održana je izložba umjetničkih rukotvorina povodom imenovanja kapele Stvaranje, posvećene Bogu Stvoritelju.

Na izložbi je sudjelovala i s. Patricija Pavić sa svojim izložbenim radovima pod nazivom „Stvaranje - izrada čipke“. Simboličnim brojem sedam predstavila je sedam vrsta tehnika (Hvarska čipka od agave, čipka na čunak, sunčana čipka, necanje, kukičanje, križići, bijeli vez) koje su svojom osebujnošću i posebnošću aludirale na sukreatorstvo po kojem bivamo najsličniji našemu Stvoritelju.

Sestra Patricija izložbu je posvetila svojoj pokojnoj majci, Jelki Pavić, koja je bila korisnica CS-a, i koja je svojom prisutnošću i osobnošću ostavila velik trag među djelatnicima. Stoga je s. Patricija ovom izložbom zahvalila svim djelatnicima koji su njezinoj majci olakšali vrijeme bolesti, pružajući joj nesebičnu pomoć i ljubav. Prisutnost oca i dviju tetki, koje su je došle podržati, još je više doprinijelo zahvalnoj atmosferi.  

Dojmovi korisnika, djelatnika i brojnih posjetitelja bili su i više nego pozitivni. Vraćajući ih u prošlost i tradicionalnim vrijednostima, izrazili su svoje divljenje i želju prenošenja ovoga znanja i tehnike na djelatnike. S obzirom da je s. Patricija rođena u Beču, te se ondje i usavršavala, i obrazovala u raznim tehnikama ručnoga rada, željno iščekujemo nastavak Stvaranja. 

Neka Gospodin obilno blagoslovi svaku novu ideju i svaki pokret ruke koje će uprisutniti Njegovu ljepotu stvaranja.

s. Dijana Lončarek

Facebook likebox