"Kad se upozna i odabere svoje zvanje,

tada preostaje samo jedno: 

biti vjeran do kraja."

                                                                                                                                        o. Teodozije Florentini

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA U BARU

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA U BARU KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA U BARU KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA U BARU KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA U BARU KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA U BARU KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA U BARU

Milosrdne sestre svetoga Križa organizirale su u Baru korizmenu duhovnu obnovu za redovnike, svećenike i laike u subotu, 9. ožujka 2019. godine.

Duhovnu je obnovu vodio vlč. Zvonimir Badurina Dudić iz Krčke biskupije, koji se našemu pozivu rado odazvao. Predavanja su održana u dvorani karitasa, a sveta misa slavljena je u crkvi sv. Nikole u naselju Biskupada. Nazočilo je više od 50 osoba, ponajviše cetinjskih sestara franjevki, na veliko iznenađenje i radost prisutnih.

Slijedeći Papinu poruku za ovu korizmu, kao i apostolsku pobudnicu “Gaudete et exsultate”, vlč. Zvonimir uspio je prenijeti najvažnije istine koje potiču i hrabre da se u korizmi treba radovati i preobražavati u Krista, kako bi na Uskrs i po nama zasjalo svjetlo Kristovo.

U nedjelju je u konkatedrali sv. Petra puku Božjemu uputio svoju riječ u propovijedi, a poslije podne, zajedno s Milosrdnim sestrama sv. Križa, obišao je grad Kotor, katedralu sv. Tripuna, crkvu blažene Ozane Kotorske te svetište blaženoga Gracija iz Mula.

s. Teuta Augustini

Facebook likebox