"Samo put križa vodi u nebo!"

                                                                                                                                                                 bl. m. M. Terezija

DUHOVNA OBNOVA ZA REDOVNICE OSJEČKE REGIJE

DUHOVNA OBNOVA ZA REDOVNICE OSJEČKE REGIJE DUHOVNA OBNOVA ZA REDOVNICE OSJEČKE REGIJE DUHOVNA OBNOVA ZA REDOVNICE OSJEČKE REGIJE DUHOVNA OBNOVA ZA REDOVNICE OSJEČKE REGIJE

U ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine, u prostorima kapucinskoga samostana u Osijeku, redovnice grada Osijeka i okolice okupile su se na adventsku duhovnu obnovu. Nakon uvodne molitve i pozdravnih riječi s. Monike Kolić, milosrdnice sv. Vinka Paulskog, riječ je preuzela s. Franjica Faletar, predstavivši s. Kristu Mijatović koja je pripremila i održala predavanje za duhovnu obnovu.

U ozračju nedavno proslavljene svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, s. Krista, zajedno sa sestrama, promišljala je u izlaganju o temi „Ljepota s druge strane pogleda. U spomen Onoj koja je sva lijepa“. Izlaganje je započelo govorom o idealu ljepote tijekom povijesti i danas. U drugom dijelu izlaganja govorila je o Ljepoti u svjetlu vjere, a u trećem dijelu o posvećenom životu i Ljepoti. U zaključku, sestre su potaknute da, po uzoru na Mariju, od svojega života „učine nešto lijepo za Boga“. Advent je idealna prilika za to.
s. Lendita Spaqi

Facebook likebox