"Samo put križa vodi u nebo!"

                                                                                                                                                                 bl. m. M. Terezija

IZLET U ĐAKOVO MEDICINSKIH DJELATNIKA KBC-a ZAGREB

IZLET U ĐAKOVO MEDICINSKIH DJELATNIKA KBC-a ZAGREB IZLET U ĐAKOVO MEDICINSKIH DJELATNIKA KBC-a ZAGREB IZLET U ĐAKOVO MEDICINSKIH DJELATNIKA KBC-a ZAGREB IZLET U ĐAKOVO MEDICINSKIH DJELATNIKA KBC-a ZAGREB IZLET U ĐAKOVO MEDICINSKIH DJELATNIKA KBC-a ZAGREB

U povodu 150. obljetnice dolaska redovnica Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa iz Švicarske na hrvatsko tlo (Đakovo) u subotu 1. rujna pohodilo je pedeset šest zdravstvenih djelatnika (medicinskih sestara, laboranata, fizioterapeuta, pomoćnih djelatnika i spremačica) iz KBC-a Zagreb tu redovničku zajednicu u provincijalnoj kući u Đakovu u organizaciji glavne sestre KBC-a Zagreb Marije Orlić – Šumić i s. Margarite Kovačević.

   Goste iz Zagreba dočekale su dosadašnja provincijalna poglavarica s. M. Amalija Kupčerić te novoizabrana provincijalna poglavarica s. Valerija Široki. Pozdravljajući goste iz Zagreba s. M. Amalija, uz 150., istaknula je i 120. obljetnicu otkako su Milosrdne sestre u Zagrebu započele svoju misiju rada u medicinskoj struci sve do danas. Poželjela je da susret i druženje bude obnova zajedništva, zahvala jednih drugima i Gospodinu što su kroz sve vrijeme djelovanja pomagale ljudima te da se to i dalje nastavi, dok je glavna sestra Orlić-Šumić zahvalila milosrdnim sestrama za predan rad u službi čovjeka. U samostanskim prostorima predstavljena im je raznolika i bogata djelatnost sestara – dječji vrtić „Sunčev sjaj – Nazaret“, centar „Amadea“ u kojem se redovnice u dnevnom boravku brinu za starije i osamljene osobe, a u prostoru centra priređuju i radionice za školsku djecu prije ili poslije nastave. U kući „Betanija“ tijekom cijele godine organiziraju različite programe za mlade, a neizostavan je i rad s odraslima u Domu duhovne pomoći kao i s osobama s invaliditetom u „Terapijskoj radionici sv. Josipa“. U nastavku su zdravstveni djelatnici mogli pogledati i bogatu knjižnicu, a susreli su se i s redovnicama nekadašnjim radnim kolegicama koje su sada u mirovini i na različitim službama u Đakovu. U dvorani Florentini imali su mogućnost pogledati dokumentarni film koji prikazuje djelovanje Milosrdnih sestara od dolaska u Hrvatsku do danas te samostansku crkvu Srca Isusova u kojoj su se molile i pjevale.

Uz susret sa sestrama, zdravstveni su djelatnici pohodili i đakovačku katedralu kroz koju ih je proveo svećenik mons. Luka Strgar, kustos katedrale, a obišli su i Državnu ergelu lipicanaca Đakovo.   M.

Facebook likebox