"Samo put križa vodi u nebo!"

                                                                                                                                                                 bl. m. M. Terezija

SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU

SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU SUSRET MINISTRANATA U ĐAKOVU

U petak, 22. lipnja 2018. u Đakovu je održan Nadbiskupski susret ministranata na kojem je sudjelovalo oko 600 ministranata i ministrantica.

Susret je započeo sv. misom u 10.00 sati u katedrali koju je predvodio nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić u prisustvu velikog broja svećenika, nekoliko redovnica i laika, voditelja ministranata. S ministrantima iz Bošnjaka bila je također s. Paskala Križan, a ministrante iz Vinkovaca, Župe sv. Vinka Pallottija, dovela je s. Viktorija Šimić.

Nakon mise imali su ručak u dvorištu sjemeništa, a zatim su pošli u Gradsku nastavno-sportsku dvoranu, gdje je Zajednica Cenacolo iz Vrbovca pripremila prigodni glazbeno-scenski program.

Iza predstave s volonterima Župe Svih Svetih, Đakovo, plesali su nekoliko plesova, a onda su se podijelili: djevojčice su išle u Samostan a dječaci su ostali u sportskoj dvorani.

Sestra Meri Gotovac, s mladima iz Župe, povela je djevojčice u samostansku crkvu Presvetoga Srca Isusova gdje im je kratko predstavila zajednicu sestara i blaženice Družbe. Tu su se zadržali duže vrijeme odgovarajući na brojna pitanja djevojčica. U odgovore na pitanja uključila je s. Meri više sestara, tako da su djevojčice bile uvedene i u osobna iskustva sestara o redovničkom pozivu. Nakon toga ministrantice su pošle na ljetnu terasu Centra Amadea, gdje su sa sestrama i kandidaticama provele oko sat vremena, družeći se uz pjesmu i plesove, koje su predvodili mladi iz Župe i kandidatice, predvođene s. Dorotejom Krešić, voditeljicom postulata. s. M. G.

Pogledajte više o susretu...

Facebook likebox