"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

POSJET S. BEATRICE ŽUPI DONJI MIHOLJAC

Sestra Beatrica Krstačić, Milosrdna sestra sv. Križa, pozvana je 19. 6. 2018. god. u župu Donji Miholjac, da zajedno sa članovima Misijske skupine, koju vodi s. Petrinka Tuković, proslavi svojih 50 godina redovničkih Zavjeta. Susret se održao u dvorani Župe. Bilo je oko 40 - etak sudionika slavlja. Na početku susreta župnik i dekan, prečasni Josip Antolović, pozdravio je misionarku, sestru Beatricu, koja već 40 godina djeluje u misijama u Brazilu. Sestra je preko prezentacije pokazala dio svoga bogatoga zauzetog rada za one najpotrebnije i najsiromašnije. U životu ju je vodila ljubav prema Bogu kojega prepoznaje u onim rubnima. Izreka Majke M. Terezije: Potpuno Raspetome stoga potpuno bližnjemu, zastupnica Kristove ljubavi, poticala ju je da u svakom trenutku otkriva koja je volja Božja u sadašnjoj potrebi vremena. Zahvalila se od srca za svaku pomoć kako financijsku tako i molitvenu, koju je i toga dana primila od Misijske skupine.

Sestru je također pozdravila gđa. Blanka Vidak i čestitala joj na njenom nesebičnom radu, te poželjela svaki Božji blagoslov i zdravlje u danjem redovničkom životu i djelovanju.

Zahvalu s. Petrinki Tuković i svim članovima Misijske skupine u ime s. M. Amalije Kupčerić, prov. poglavarice uputila je s. M. Helena Šajbl, prov. savjetnica, naglasivši zauzetost, nesebičnost i dobrotu koju ova skupina iskazuje za misije u Brazilu, kao i za lijepu suradnju sa sestrama zajednice Milosrdnih sestara sv. Križa u Donjem Miholjcu.

Na kraju izlaganja i pozdrava svi prisutni su bili pozvani na domjenak koji su pripravile marljive članice Misijske skupine. s. M.H.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3