"Samo put križa vodi u nebo!"

                                                                                                                                                                 bl. m. M. Terezija

ZAHVALNO KLANJANJE

ZAHVALNO KLANJANJE ZAHVALNO KLANJANJE ZAHVALNO KLANJANJE ZAHVALNO KLANJANJE ZAHVALNO KLANJANJE ZAHVALNO KLANJANJE ZAHVALNO KLANJANJE ZAHVALNO KLANJANJE ZAHVALNO KLANJANJE

U nizu programa u pripravi za jubilarno slavlje 150. obljetnice dolaska Milosrdnih sestara sv. Križa iz Ingenbohla u Đakovo, održano je 6. lipnja 2018., u 19.30 zahvalno klanjanje u samostanskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova. Klanjanje je predvodio vicerektor samostanske crkve, vlč. Davor Vuković, a animirali su ga gromoglasnim i zanosnim pjevanjem katedralni mješoviti zbor na čelu s mo Ivom Andrićem, župni zbor žena na čelu sa s. Jelenom Kovačević i zbor sestara pod vodstvom s. Svjetlane Paljušević. Bio je to trenutak kada se moglo osjetiti kako je lijepo i kako je dobro kao braća i sestre zajedno Boga slaviti. Nakon što je samostanska zajednica sa svima okupljenima dala Bogu slavu i čast za sva njegova djela, s. Meri i s. M. Petra predvodile su zahvale Bogu obuhvativši sva područja i djelovanja sestara Hrvatske provincije kroz proteklih 150 godina. Klanjanje je završilo zazivima litanija Srcu Isusovu, koje je titularni blagdan ove crkve čiji je glavni oltar urešen njegovom slikom. Ono je sestre kroz sve ovo vrijeme nadahnjivalo u njihovom djelovanju i napajalo svojom milosrdnom ljubavlju.

U popodnevnim satima toga dana upriličen je pohod sestarske zajednice groblju na kojemu počiva više od 1000 sestara koje su djelovale na ovim prostorima i završile svoj plemeniti život.

s. Meri Gotovac

Facebook likebox