"Samo put križa vodi u nebo!"

                                                                                                                                                                 bl. m. M. Terezija

SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI

SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI SVETKOVINA SRCA ISUSOVA U JUBILARNOJ GODINI

Predvečerje svetkovine Srca Isusova, 7. lipnja 2018. obilježeno je molitvom Prve večernje u zajedništvu s pukom. Na molitvi su sa sestrama sudjelovali i bogoslovi đakovačkog bogoslovnog Sjemeništa i uzveličali molitvu psalama svojim zanosnim pjevanjem.

U uvodnom dijelu Večernje molitve istaknuto je da su upravo na taj dan prije 150 godina prve sestre sv. Križa došle u Đakovo. Radosni događaj za cijelu zajednicu bio je i postavljanje vitraja bl. majke Marije Terezije u samostanskoj crkvi, 5. lipnja 2018. Upravo je ona bila ta koja je Hrvatsku provinciju osnovala i brižno pratila i podupirala njezin rast i razvoj.

Svetkovinu Srca Isusova, 8. lipnja, samostanska je zajednica započela svečanom molitvom Jutarnjih hvala, nakon kojih je uslijedila sveta misa. Predvodili su je rektor samostanske crkve, vlč. Zdenko Ilić, vicerektor, vlč. Davor Vuković, te vlč. Robert Jugović, kancelar đakovačko-osječke nadbiskupije. U svojoj homiliji vlč. Davor je istaknuo kako je Srce Isusovo titularni blagdan samostanske crkve i kao takvo uzor i poticaj nesebičnog davanja i bezgranične ljubavi. Ono je osobito primjer Milosrdnim sestrama sv. Križa u življenju milosrđa prema najpotrebnijima.

Večernju sv. misu toga dana predslavio je vlč. Karlo Višaticki, koji je također istaknuo Srce Isusovo kao izvor milosrđa, blagosti i sve dobrote na kojoj se trajno napajamo i od koje živimo. Svetu misu animirali su svojim pjevanjem i čitanjem članovi FSR-a, Terezijinoga kruga, FRAME, osobe s posebnim potrebama i djeca našeg vrtića „Sunčev sjaj – Nazaret s odgojiteljicama.

Na kraju svete mise, koja je bila radosna i veličanstvena zbog pjevanja i slavljenja Boga na različite načine, predslavitelj je pozdravio sve prisutne goste, napose vrhovne poglavarice Milosrdnih sestara sv. Križa, koje su toga dana pristigle iz Švicarske, kao i sestre iz Provincija Zapadne i Istočne Europe.

Po završetku mise uslijedilo je zajedničko druženje na ljetnoj terasi Centra Amadea, gdje su predstavnici pojedinih grupa izrekli sestrama svoje čestitke i uručili prigodne poklone. s. F. i s. M.

Facebook likebox