"Ljubav ne zna mjere."

                                                                                                                                        bl. s. Ulrika Nisch

ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ

ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ ZAHVALA I ČESTITKA SESTRAMA ZA JUBILEJ

Djeca i mladi đakovačkih osnovnih i srednjih škola sa svojim vjeroučiteljima i učiteljima zahvalila su sestrama za 150 godina zajedničkog suživota u Đakovu sa sv. misom i programom.

Povodom jubileja 150. obljetnice dolaska Milosrdnih sestara sv. Križa iz Ingenbohla (Švicarska) u Đakovo, u nedjelju, 27. svibnja u samostanskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova, za vrijeme večernje svete mise i nakon mise djeca i mladi župe Svih Svetih sa svojim učiteljima i vjeroučiteljima predvođeni župnikom vlč. gosp. Tomislavom Ćorlukom ugodno su iznenadili sestre kratkim, vrlo lijepim i sadržajnim programom. Na taj način su željeli u ime svih župljana izraziti zahvalnost i ljubav za sve što su Milosrdne sestre sv. Križa kroz proteklih 150 godina činile za grad i župu Svih Svetih. Za tu su prigodu djeca i vjeroučiteljice obiju osnovnih škola: I.G. Kovačića i Vladimira Nazora, izradili panoe s likovnim i pismenim radovima djece. Djeca iz škole Vladimira Nazora na čelu sa svojom vjeroučiteljicom Anamarijom Josipović izradili su simpatične bookmarkere zahvale za svaku sestru, koje su im nakon programa podijelili. Program se sastojao od slijedećih točaka:

-     Dvadesetak gimnazijalaca na čelu sa svojom vjeroučiteljicom Majom Troha izvelo je scenski recital s. Meri Gotovac: „Svako desetljeće uljanica jedna“.

-     Nakon njih je nastupila solo pjevanjem učenica glazbene škole u Osijeku Vlatka Kladarić u pratnji svoje sestre Tonke Kladarić.

-     Posebno je bilo lijepo slušati dječje pismene radove na temu: Milosrdne sestre svetoga Križa 150 godina zajedno s nama u Đakovu.

-     Kao kruna programa bio je nastup učiteljica OŠ Vladimir Nazor koje su nastupile pjesmom: Kao Marija da te ljubim.

-     Na kraju programa župnik Tomislav Ćorluka još se jednom zahvalio, a gđa Marija Bertok predala je u ime župe poklon provincijalnoj poglavarici sestri M. Amaliji Kupčerić. U svojoj zahvali sestra Amalija je izrekla svoje ugodno iznenađenje zbog lijepog programa i svega što su djeca i mladi za tu prigodu pripremili. Srdačno se zahvalila župniku, vjeroučiteljima, učiteljima, mladima i djeci i sve ih pozvala na druženje u samostansko dvorište. s. Meri Gotovac

Facebook likebox