"Ako si se zavjetovala,drži zavjet.

To je sveta dužnost."
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO

OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO

Tijekom misnog slavlja 28. travnja u ispunjenoj samostanskoj crkvi Srca Isusova 27 članova Franjevačke mladeži pristupili su svečanom obredu obećanja da će „kroz godinu dana živjeti evanđelje Gospodina Isusa Krista u bratstvu Franjevačke mladeži“ po primjeru sv. Franje Asiškoga.

Misno slavlje i sam obred obećanja vodio je fra Matija Marijić, duhovni asistent Frame u Vukovaru, u zajedništvu s fra Dariom Micanom, duhovnim asistentom iz Belišća, a nazočili su brojni roditelji i rodbina Framaša, prijatelji i Milosrdne sestre sv. Križa. Fra Matija je u svojoj homiliji ohrabrio mlade da žive što su obećali te da uvijek imaju na umu kako Bog vodi njihov život.

Nakon misnog slavlja čestitanje i slavlje nastavilo se u dvorani Florentini, gdje je nazočne pozdravila Anđela Krajina, predsjednica Frame Đakovo. Uslijedio je zabavni program - igrokaz kojim su Framaši pokušali prikazati što više svojih talenata te ukazati na njihovu raznolikost i važnost. Framaši koji su na fakultetima pripremili su film u kojem su posvjedočili što za njih znači Frama i koliko im pomaže u ljudskom sazrijevanju i rastu u vjeri. Dok su se roditelji i gosti razilazili, Framaši Osječkoj područnog bratstva ostali su igrati natjecateljske igre te pjevati i plesati.

Mjesno bratstvo Frame Đakovo nastavlja svoj rast zajedno s mladima koji su na putu formacije u kojoj se pripremaju za svoja obećanja koja će dati sljedeću godinu. Đakovački Framaši broje oko stotinjak članova i okupljaju se svakog ponedjeljka u Betaniji, kući za duhovne obnove Milosrdnih sestara sv. Križa. Praćeni duhovnom asistenticom s. Gabrijelom Teom Damjanović nastoje produbiti svoju vjeru i rasti u bratskom okruženju kroz molitvu, pjesmu, radost i prijateljstvo. Osim redovitih susreta ponedjeljkom, na inicijativu Frame organizirane su i dodatne aktivnosti: kreativne radionice, pjevanje i sviranje nedjeljom na sv. misi, duhovne obnove, prikupljanje sredstava za Marijine obroke i ostale karitativne aktivnosti. s. Gabrijela Tea D.

Facebook likebox