"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

ZLATNA HARFA U DONJEM MIHOLJCU

ZLATNA HARFA U DONJEM MIHOLJCU ZLATNA HARFA U DONJEM MIHOLJCU ZLATNA HARFA U DONJEM MIHOLJCU ZLATNA HARFA U DONJEM MIHOLJCU ZLATNA HARFA U DONJEM MIHOLJCU ZLATNA HARFA U DONJEM MIHOLJCU ZLATNA HARFA U DONJEM MIHOLJCU ZLATNA HARFA U DONJEM MIHOLJCU ZLATNA HARFA U DONJEM MIHOLJCU ZLATNA HARFA U DONJEM MIHOLJCU

U subotu, 12. svibnja 2018. u Donjem Miholjcu, u župi sv. Mihaela Arkanđela, održana je „Zlatna harfa“ na temu „Dođite kličimo Gospodinu“. Tom prigodom okupilo se dvjestotrideset sudionika iz sedam župa: Župa Viljevo, Veliškovci i Donji Miholjac iz Donjomiholjačkog dekanata i župe: Bizovac, Koška, Petrijevci i Valpovo iz Valpovačkog dekanata.

Susret je započeo svetom Misom u 10.30, a predvodio ju je vlč. Vjekoslav Lulić, župnik župe sv. Roka u Veliškovcima, zajedno s vlč. Matejom Glavicom i vlč. Petrom Maskaljevićem.

Sveta Misa obilovala je zajedništvom i skladnim pjevanjem okupljene djece i domaćih vjernika. Nakon svete Mise uslijedio je pojedinačni nastup dječjih zborova na kojemu je svaki zbor otpjevao po dvije skladbe: jednu ponuđenu i drugu po vlastitom izboru. Tijekom predstavljanja Dječjeg zbora „Mir“ koji djeluje pri župi sv. Mihaela Arkanđela u Donjem Miholjcu predvođen s. M. Kristijanom Kolić, voditeljica programa upoznala je prisutne kako ove godine Družba Milosrdnih sestara sv. Križa slavi svoj Jubilej: 150 godina od dolaska sestara iz Švicarske u Hrvatsku te sestrama čestitala jubilej! Svi prisutni bogatim pljeskom nagradili su dugogodišnji trud i požrtvovnost sestara.

Na samom završetku donjomiholjački dekan preč. Josip Antolović uručio je predstavniku svakog zbora priznanje za nastup nakon čega su svi prisutni otpjevali pjesmu „Velik si“.

Uslijedilo je druženje svih sudionika uz igru, pjevanje, međusobno upoznavanje, razmjenu kontakata te zakusku. Svi su zadovoljni i radosni otišli svojim kućama sa željom ponovnog susreta na Zlatnoj harfi u župi Petrijevci. s. M. Kristijana

Facebook likebox