"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

POSJET MJEŠOVITOG ZBORA IZ VUKOVARA

POSJET MJEŠOVITOG ZBORA IZ VUKOVARA POSJET MJEŠOVITOG ZBORA IZ VUKOVARA POSJET MJEŠOVITOG ZBORA IZ VUKOVARA POSJET MJEŠOVITOG ZBORA IZ VUKOVARA POSJET MJEŠOVITOG ZBORA IZ VUKOVARA

Mješoviti zbor sv. Cecilije župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, predvođen s. Mirelom Štraub, 11. svibnja 2018. posjetio je Samostan u Đakovu, i održao koncert duhovnih pjesama. Bilo je to u znak zahvalnosti Milosrdnim sestrama sv. Križa u godini Jubileja, 150. godina od dolaska prvih sestara iz Švicarske u Đakovo. Vukovar pamti dugogodišnje i vjerno služenje sestara, prvo u samaritanskoj službi u bolnici i u staračkom domu, a nešto kasnije i u pastoralnom radu u franjevačkom samostanu.

Kad su publici predstavljali zbor, nisu propustili poimence zahvaliti sestrama koje su kroz dugi niz godina vodile crkveno pjevanje u ovoj župi. S ponosom su istaknuli nešto od blaga koje su sestre ostavile kao plod svojih molitava i rada u Vukovaru.

Sam izbor pjesama bio je znakovit. Prepoznatljiva je bila poruka patnje ugrađene u Kristov, a i u njihov vjernički Križ, obilježen ljubavlju prema Vukovaru i Domovini, u znaku Uskrsnuća.   Svojim skladnim pjevanjem zbor je izrazio zahvalnost sestrama što su u gradu Vukovaru ustrajno i vjerno ugrađivale sebe na dobrobit i izgradnju ljudskog i vjerničkog života.

Na kraju koncerta, uz iskrene čestitke za Jubilej, uručili su provincijalnoj poglavarici, s. M. Amaliji Kupčerić cvijeće i suvenir Vučedolske golubice. Provincijalna poglavarica je uzvratila srdačnom zahvalom za ovaj bogati glazbeni ugođaj, za vjernu suradnju kao i za ovaj prijateljski posjet Samostanu.

Zatim je s. M. Estera Radičević kratko i vrlo zanimljivo progovorila o djelovanju sestara u Vukovaru, predstavila našu Provinciju i istaknula neke važne događaje iz povijesti Provincije i međusobne povezanosti Samostana i grada Vukovara.

Nakon toga uslijedilo je zajedničko druženje sestara i pjevača, osobito onih sestara koje su djelovale u Vukovaru. s. M.Jacinta

Facebook likebox