"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

MOLITVENA VEČER UZ JUBILEJ

MOLITVENA VEČER UZ JUBILEJ MOLITVENA VEČER UZ JUBILEJ MOLITVENA VEČER UZ JUBILEJ MOLITVENA VEČER UZ JUBILEJ MOLITVENA VEČER UZ JUBILEJ MOLITVENA VEČER UZ JUBILEJ

U okviru priprema za proslavu Jubileja 150 godina od dolaska prvih sestara iz Švicarske u Đakovo, 5. svibnja 2018. u Samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu održana je MOLITVENA VEČER. Uz sestre, na susretu je sudjelovao i lijepi broj vjernika.

U prvom dijelu s. Rastislava Ralbovsky je sažeto govorila o bogatoj molitvenoj baštini sestara sv. Križa kroz ovih 150 godina sve do danas. Mnogi detalji su pokazali kako su sestre, da bi njihovo djelovanje bilo uspješno i Bogu na slavu, veliku važnost pridavale molitvenom životu i pomnoj izgradnji prisnog odnosa s Bogom.

Zatim je s. M. Jacinta Mandura pripremila i predvodila jednosatno klanjanje pred Presvetim oltarskim Sakramentom, koristeći pri tom mnoge molitve i napjeve koje su sestre molile i pjevale, a neke su same i napisale. Sestra M. Svjetlana Paljušević je sviranjem doprinijela svečanom ozračju na molitvenom susretu.

U Marijino Srce i u Isusove rane kroz molitvu smo s puno povjerenja stavile svu prošlost, sadašnjost i budućnost naše Hrvatske provincije, oslanjajući se na snagu blagoslova odozgor.

s. V.Š.

Facebook likebox