"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

NAGRADA GRADA ĐAKOVA

Povodom Dana Grada, 8. svibnja 2018. s. Amalija Kupčerić, prov. poglavarica Milosrdnih sestara sv. Križa, primila je u ime Samostana u Đakovu Godišnju skupnu nagradu Grada Đakova  za doprinos u oblasti vjerskog života Grada Đakova.

Svoju humanost, suosjećanje i pomoć potrebnima sestre su očitovale kroz 150 godina u ovom gradu, domovini Hrvatskoj pa i izvan njezinih granica. Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Hrvatskome domu nazočio je veći broj sestara iz Samostana a slavlje Dana Grada svojim su dolaskom uzveličali ugledni gosti: izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Vlatko Kopić, izaslanik premijera i osječko-baranjskog župana, dožupan Petar Lagator, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić i drugi.

Čestitajući Dan Grada, nazočnima se obratio gradonačelnik Đakova, Marin Mandarić te istaknuo: „Ponosni smo na graditeljsku baštinu i znamenitosti našega grada, no naglasio bih, ipak, ljudsku komponentu jer grad čine njegovi ljudi“. Naglasio je da je prioritet “razvijanje preduvjeta za radna mjesta, koja će ljudima omogućiti dohodak za pristojan život. Samo će to zaustaviti iseljavanje“.

Đakovu je Dan Grada čestitao i đakovačko-osječki nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić, koji je u čestitci poručio kako za jedan grad nisu bitne samo građevine, nego i njegova duhovna baština. Pozvao je Đakovčane da vole svoj grad.

Zaslužnim pojedincima i kolektivima tom su prilikom dodijeljena gradska priznanja: pojedinačna i skupna.

U ime svih nagrađenih zahvalila se prigodnim riječima s. Amalija Kupčerić, čestitajući još jednom svima Dan Grada i njegov 779. rođendan. s. H. S.

Facebook likebox