"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SLAVLJE DIJAMANTNOG I RUBINSKOG JUBILEJA

SLAVLJE DIJAMANTNOG I RUBINSKOG JUBILEJA SLAVLJE DIJAMANTNOG I RUBINSKOG JUBILEJA SLAVLJE DIJAMANTNOG I RUBINSKOG JUBILEJA SLAVLJE DIJAMANTNOG I RUBINSKOG JUBILEJA SLAVLJE DIJAMANTNOG I RUBINSKOG JUBILEJA SLAVLJE DIJAMANTNOG I RUBINSKOG JUBILEJA SLAVLJE DIJAMANTNOG I RUBINSKOG JUBILEJA SLAVLJE DIJAMANTNOG I RUBINSKOG JUBILEJA SLAVLJE DIJAMANTNOG I RUBINSKOG JUBILEJA SLAVLJE DIJAMANTNOG I RUBINSKOG JUBILEJA

U radosti i zahvalnosti obilježila je zajednica Milosrdnih sestara sv. Križa 14. travnja 2018., jubileje svojih sestara: dijamantni, tj. 60 godina života po redovničkim zavjetima s. Emerane Knežević i s. Helene Šmolc, a rubinski, tj. 70. godina zavjeta s. Atanazije Mijić.

Sestre su se za svoj jubilej pripremale duhovnim vježbama, koje je vodio o. Zvonko Šeremet, SCJ. Na kraju duhovnih vježbi pod svečanom sv. misom koju je zajednica sestara sv. Josipa pripremila i animirala, obnovile su s. Emerana i s. Helena svoje doživotne zavjete, potvrđujući vjernost Bogu do kraja života. Sestra Atanazija učinila je to u svojoj bolesničkoj sobi zbog zdravstvenih razloga. Voditelj duhovnih vježbi i predvoditelj euharistijskog slavlja potaknuo je jubilarke na zahvalnost Bogu za dugogodišnju vjernost i služenje Gospodinu i ohrabrio ih za još potpunije predanje i pouzdanje u Božje vodstvo.

Po završetku sv. mise i svečanog pjevanja himne Družbe, jubilarke su nastavile slavlje u krugu svoje zajednice s nazočnim voditeljem duhovnih vježbi i sestrama iz Provincijalnoga vodstva. s.F.

Facebook likebox