"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

PROSLAVLJENA SVETKOVINA BOŽJEG MILOSRĐA NA OVČARI

PROSLAVLJENA SVETKOVINA BOŽJEG MILOSRĐA NA OVČARI PROSLAVLJENA SVETKOVINA BOŽJEG MILOSRĐA NA OVČARI PROSLAVLJENA SVETKOVINA BOŽJEG MILOSRĐA NA OVČARI PROSLAVLJENA SVETKOVINA BOŽJEG MILOSRĐA NA OVČARI PROSLAVLJENA SVETKOVINA BOŽJEG MILOSRĐA NA OVČARI PROSLAVLJENA SVETKOVINA BOŽJEG MILOSRĐA NA OVČARI

U duhovnom centru Božjeg milosrđa na Ovčari kod Đakova 8. travnja svečano je uz sudjelovanje oko 3000 vjernika proslavljena svetkovina Božjeg milosrđa. Duhovni program započeo je u 15 sati, kada se štuje Čas milosrđa, molitvom Krunice Božjeg milosrđa, a vjernicima su na raspolaganju za sakrament ispovijedi bila dvadesetorica svećenika. Uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te svečano misno slavlje koje je predvodio umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić. Liturgijsko pjevanje animirao je Mješoviti župni zbor župe Bezgrešnog začeća BDM iz Valpova pod vodstvom s. Danijele Škoro. Prisutni su bili i katolički skauti koji djeluju u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Vjernike je pozdravio duhovnik Pokreta Božjega milosrđa vlč. Miro Tomas te je najavio proslavu desete obljetnice štovanja Božjeg milosrđa u duhovnom centru na Ovčari koja će se obilježiti 2020. godine. Istaknuo je da se više informacija o radovima i pripravi za proslavu obljetnice može vidjeti na mrežnim stranicama - http://pbm-ovcara.com. (Preuzeto s IKA)

Uz mnoštvo vjernika, na programu su sudjelovale naše postulantice i kandidatice sa odgojiteljicom, s. Dorotejom Krešić i još nekoliko sestara iz Đakova.

Facebook likebox