"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

POSJET ZAJEDNICI CENACOLO U ŠARENGRADU

Učenici 2.a razreda Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku, njihova razrednica s. Marija Stela Filipović, vjeroučitelj Marko Petričević, isusovački novak, te roditelji i svi oni koji su bili u mogućnosti, posjetili su u subotu 24. ožujka 2018. godine Cenacolo, zajednicu za liječenje od ovisnosti u Šarengradu.

Svoju su karitativno-duhovnu akciju započeli jutarnjom svetom misom u 7.30 sati, u Rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku. Nakon ugodne vožnje do Šarengrada, u bjelini snijegom pokrivenih polja i vinograda, stigli su u zajednicu, gdje su ih dočekali Nedjeljko, Filip i ostali članovi zajednice. Ugrijali su se toplim čajem i ukusnim picetama, koje su momci sami pripremili i ispekli u krušnoj peći.

U blagovaonici im je bio prikazan film o osnutku zajednice, film koji je zaštićen i ne može se «pogledati» na internetskim kanalima, nego samo u zajednicama «Cenacolo». Sadržajan je i jako poticajan film. Osobito je snažna vjera u Božju providnost u životu s. Elvire Petrozzi, utemeljiteljice zajednice.

Slijedilo je Nedjeljkovo i Filipovo svjedočenje u kapelici, nakon kojega se razvio pun povjerenja razgovor. Nedjeljku je ovo treći «povratak» u zajednicu te on planira posvetiti se misionarskom radu, a Filip je bivši učenik Isusovačke klasične gimnazije, čije je svjedočenje bilo osobito dirljivo, iskreno i ponizno.

Uz riječi zahvalnosti uručena im je i novčana donacija, koju su učenici prikupili prodavanjem slastica u Školi. Pozdravi su sadržavali i uskrsne čestitke kao i želju da se ostvari njihov plan i što skorije preseljenje zajednice u novoizgrađenu kuću u Aljmašu. (s. Marija Stela Filipović)

Facebook likebox