"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

MOLITVENI SUSRET FRAMA U ZAGREBU NA VRHOVCU

MOLITVENI SUSRET FRAMA U ZAGREBU NA VRHOVCU MOLITVENI SUSRET FRAMA U ZAGREBU NA VRHOVCU MOLITVENI SUSRET FRAMA U ZAGREBU NA VRHOVCU MOLITVENI SUSRET FRAMA U ZAGREBU NA VRHOVCU MOLITVENI SUSRET FRAMA U ZAGREBU NA VRHOVCU MOLITVENI SUSRET FRAMA U ZAGREBU NA VRHOVCU MOLITVENI SUSRET FRAMA U ZAGREBU NA VRHOVCU MOLITVENI SUSRET FRAMA U ZAGREBU NA VRHOVCU MOLITVENI SUSRET FRAMA U ZAGREBU NA VRHOVCU MOLITVENI SUSRET FRAMA U ZAGREBU NA VRHOVCU

U jubilarnoj 150-oj  godini od dolaska prvih sestara družbe Milosrdnih sestara sv. Križa u Hrvatsku, u Đakovo, okupilo se u subotu, 17.2. 2018.  u njihovom samostanu na Vrhovcu 43. u Zagrebu oko  70 - ak Framaša na molitveni susret.

Susret je započeo misnim slavljem u samostanskoj kapelici u 16 sati a predvodio ga je fra Filip Đurđević OFMCap., u koncelebraciji s  fra Josipom Ivanovićem OFM Conv. i s fra Miljenkom Vrabecom OFMCap. koji je održao prigodnu propovijed potaknuvši mlade Framaše na predaniji život Gospodinu.

Nakon svete mise uslijedilo je  predstavljanje Milosrdnih sestara sv. Križa u dvorani starog vrtića. Sestra Dubravka Medak upoznala je Framaše s osnutkom sestara u Švicarskoj, njihovom dolasku u Hrvatsku, kao i današnjem krugu djelovanja. Potom su s. Josipa Pavla Jakić i s. Marija Sonja Kaurin, na pitanje Framaša posvjedočile svoj poziv.

U drugom djelu susreta održala je s. Marija Pia Tadijanov predavanje o Korizmi, i potaknula sve prisutne da u započetom korizmenom vremenu nastoje živjeti još tješnje s Bogom u osluškivanju Njegove Riječi, kako bi bili otvoreni svim poticajima koje im upućuje.

Uslijedila je svečana Večernja molitva u samostanskoj kapeli koju je predvodio i  fra Josip Ivanović zajedno sa zajednicom sestara, a nakon toga zajedničko druženje i razgledavanje samostana.

s. Marija Sonja Kaurin

Facebook likebox