"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

UZ DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA

UZ DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA UZ DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA UZ DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA UZ DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA UZ DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA UZ DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA

U sklopu priprave za Dan posvećenog života, zajednica Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu pripremala se kroz dva dana.

U srijedu, 31. siječnja održala je s. Monika Hančić predavanje za sve sestre na temu Poziv na nasljedovanje u Lukinu evanđelju. Na zanimljiv i dinamičan način uvela je sestre u razmišljanje o pozivu kako apostola o kojima piše evanđelist Luka, tako i o vlastitom pozivu.

Na kraju predavanja pozvala je sestre na osvrt i refleksiju te su pojedine sestre ispričale  nešto o svom pozivu, tj. kako su ga osjetile i na njega odgovorile.

Drugoga dana Postulatska zajednica na čelu sa s. Dorotejom Krešić pripravila je prigodno klanjanje pred Presvetim, a molitvu i pjesmu zajednice popratile su kandidatice tamburicom i gitarom.

Na sam blagdan Svijećnice zajednica se okupila na jutarnju svečanu sv. Misu, koju je predvodio vlč. Davor Vuković, vicerektor samostanske crkve Presvetoga Srca Isusova, u koncelebraciji s vlč. Antunom Japundžićem, vicerektorom Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu.

Zbor je uzveličao slavlje sv. Mise lijepim pjevanjem a nakon homilije sestre su obnovile svoje zavjete.

Dan je okrunjen svečanom sv. Misom u Katedrali, koju je predvodio mons. Marin Srakić, nadbiskup u miru u koncelebraciji s mons. Đurom Hranićem, nadbiskupom đakovačko-osječkim te većim brojem svećenika. Svetoj misi je prethodila procesija sa svijećama u koju su na poseban način bile uključene nazočne redovnice. Toga dana slavio je nadbiskup Marin Srakić i svoj imendan te su molitve nazočnih napose bile upravljene za svečara, kome su po završetku mise upravljene čestitke i uručeno cvijeće. s.F.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox