"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

NEDJELJA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I MORA

NEDJELJA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I MORA NEDJELJA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I MORA NEDJELJA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I MORA NEDJELJA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I MORA NEDJELJA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I MORA NEDJELJA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I MORA NEDJELJA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I MORA NEDJELJA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I MORA

U župi sv. Ćirila i Metoda, na Sušaku, u Rijeci svetkovina Krista Kralja, 26. studenoga 2017., bila je ujedno i nedjelja zahvale za plodove zemlje i mora. Zadnja je to nedjelja u ovoj liturgijskoj godini pa je bilo dostojno zahvaliti se, uz sve primljene milosti i za rad ljudskih ruku i za Božje darove. U organizaciji s. Deodate Kočonda, ovaj puta su se prinosnici darova obukli u narodne nošnje koje im je za ovu prigodu gratis iznajmila Tehnička služba Hrvatskog Narodnog Kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci. Prinosilo se: zemlju, pitku vodu, morsku vodu, školjke, ribe, maslinovu granu i ulje, sir, grožđe, hostije i misno vino.
Na početku ovog svečanog liturgijskog slavlja bili su predstavljeni župnoj zajednici prvopričesnici koji se pripremaju za primanje sakramenta pomirenja i svete pričesti. Euharistijsko slavlje predslavio je župnik, vlč. Siniša Vujčić koji je na kraju blagoslovio molitvenike za prvopričesnike. Majka - učiteljica molitve - predala je svome djetetu molitvenik, a otac mu je dao blagoslov. Ovo slavlje uzveličao je svojim skladnim pjevanjem mješoviti župni zbor novom Glibotićevom misom. Živa Crkva, koja je ovaj puta ispunila sušačku crkvu oduševljeno je pjevala svoj Tebe Boga hvalimo. A imaju i za što zahvaljivati.

                                                                       Marija Kasumović

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox