"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

OBILJEŽENA MISIJSKA NEDJELJA NA SUŠAKU

Župljani župe Sv. Ćirila i Metoda na Sušaku u Rijeci, pod vodstvom s. Deodate  Kočonda, katehistice i orguljašice, a podržani od zajednice Milosrdnih sestara sv. Križa, koja ovdje djeluje, iznenadili su sve svojom kreaktivnošću i velikodušnošću. 

 Kao bližu pripravu za ovogodišnju misijsku nedjelju organizirali su kroz devet dana,  u crkvi prije sv. mise,  molitvu misijske krunice. Njihova nakana bila je obuhvatiti cijelu kuglu zemaljsku. U molitvu su se uključila i djeca držeći transparente pojedinih kontinenata i moleći za sve  njihove stanovnike, napose za dar vjere u Trojedinoga Boga, koji se objavio u Isusu Kristu. 

Na samu misijsku nedjelju, za vrijeme sv. mise koju je predvodio vlč. Siniša Vujčić, župnik na Sušaku, djeca, ponajviše ministranti i ministrantice,  izveli su dramski prikaz iz života velikog misionara, oca Ante Gabrića: „Mandarina za malu Magdalenu“, čije se 25. obljetnice smrti ove godine spominjemo. Nakon sv. mise grupa vjernika upriličila je prodajnu akciju rukotvorina, kolača, ljekovitih masti i ostaloga što su župljani velikodušno kupovali. Prilog je bio namijenjen za misije. Vjerujemo da će ova plemenita inicijativa djelotvorne ljubavi vjernika sa Sušaka biti od pomoći požrtvovnim  misionarima i svima onima koji su naše bratske pomoći najpotrebniji. S. Imelda Dalić

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox