"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

OBLJETNICA ZAJEDNICE NA VRHOVCU

OBLJETNICA ZAJEDNICE NA VRHOVCU OBLJETNICA ZAJEDNICE NA VRHOVCU OBLJETNICA ZAJEDNICE NA VRHOVCU OBLJETNICA ZAJEDNICE NA VRHOVCU OBLJETNICA ZAJEDNICE NA VRHOVCU

Na svetkovinu sv. Franje 4. listopada 2017. god kod svečane jutarnje sv. mise koju je predvodio vlč. Antun Štefan, ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, sestre obiju zajednica sa Vrhovca u Zagrebu  zahvalile su Gospodinu za 90 godina postojanja Vrhovačke zajednice. U molitvi vjernika zahvalile su Gospodinu za sve sestre, novakinje i kandidatice, pokojne i žive,  koje su djelovale i danas djeluju na Vrhovcu. Iz sestarskih grla vinuo se usklik: Hvalite Gospodinu za sva dobročinstva! Zahvalile su za sve svećenike, ljude, žene, djevojke, mlade i djecu koji su u raznim potrebama dolazile u naš samostan. Jedni su obavljali duhovne vježbe, duhovne obnove, dolazili na vjeronauk i primali sakramente sv. Pričesti i Potvrde, drugi su bili smješteni radi školovanja, liječenja i raznih potreba…  Mnoga djeca su pohađala i danas pohađaju naš vrtić.

U prinosu darova uz euharistijske darove prinijele su sestre križ znak naše Družbe kao i putokaza sestre sv. Križa, svijeću koja simbolizira 90 proteklih godina nesebičnog darivanja i izgaranja za Gospodina i bližnje.Zahvalnost se nastavila kroz cjelodnevno klanjanje pred Gospodinom. Slavlje se završilo zajedničkim klanjanjem, svečanom Večernjom i blagoslovom. Zajedno sa sv. Franjom klicale su: Hvalite i blagoslivljajte, Gospodina moga zahvaljujte Njemu služite njemu svi u poniznosti velikoj. s. S.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox