"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU

BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU BLAGDAN SV. FRANJE U SAMOSTANU U ĐAKOVU

Na blagdan sv. Franje, na čijem Pravilu temelji svoju duhovnost zajednica Milosrdnih sestara sv. Križa sa sjedištem u Đakovu, pripremala se kroz devet dana.

Sam blagdan započeo je molitvom Prve večernje, svečano pjevane uz glazbenu pratnju, a potom sutradan Jutarnjih hvala na kojima je sudjelovala cijela zajednica. Uslijedila je zatim sveta misa u 7 sati, koju je predslavio vlč. Zdenko Ilić, rektor samostanske crkve uz asistenciju triju bogoslova. Predslavitelj je u prigodnoj homiliji, obraćajući se ponajprije prisutnoj zajednici podsjetio na smjernice Pape Franje upućene redovnicima i redovnicama. Istaknuo je i brižno protumačio njegove riječi: budite radosni , budite hrabri, budite muškarci i žene zajedništva. Homiliju je završio citatom iz Konstitucija Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa u kojima čitamo: Tako svojim životom pokušavao očitovati nešto od one ludosti ljubavi koja je Kristu donijela smrt na Križu, a čovječanstvu spasenje.(I 7.)

U predvečerje blagdana, nakon pjevanja Večernjih hvala u čast sv. Franji, upriličen je Obred Preminuća, kojeg su pripremile naše kandidatice  s odgojiteljicom s. Dorotejom Krešić. s.F.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox