"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SUDJELOVANJE NA SUSRETU ZBOROVA U ŠIKLOŠU

U subotu, 23. rujna 2017. godine naš župni zbor „Sv. Cecilija», župa Sv. Mihaela arkanđela Donji Miholjac, na poziv Hrvatske manjinske samouprave iz grada Šikloša i njezine predsjednice gđe. Timee Bockovac, sudjelovao je na susretu zborova u mađarskom gradu Šiklošu. Spomenuti susret održao se povodom obilježavanja 135. godišnjice od rođenja i 50. godišnjice od smrti poznatog Mađarskog skladatelja Zoltána Kodálya i 65. obljetnice rada i djelovanja gradskog zbora iz Šikloša. Susret se održao u kapelici šikloške tvrđave, a uz naš zbor, sudjelovali su gradski zborovi iz Mohača, Kapošvara, Sigetvara i Šikoša. 

Predvođeni voditeljicom i orguljašicom, časnom s. Marijom Bajić, a pod ravnanjem prof. Silvije Ježić Knežević naš se zbor predstavio skladbama iz Hrvatske crkvene glazbene baštine kroz vremena u crkvenoj liturgijskoj godini. 

Na početku nastupa izveo je skladbu Pristup / Gospodine, smiluj se iz Hrvatske mise na čast svetog Antuna, koju je skladao utemeljitelj i prvi zborovođa našeg zbora, prof. Josip Zalar. 

Iz adventskog vremena, zbor je izveo skladbu Padaj s neba, roso sveta (J. Vallinger), božićnog vremena – U to vrijeme godišta (harm. o. A. Canjuga), korizmenog vremena – Barjaci kreću kraljevi (harm. I. Glibotić), uskrsnog vremena – Zemlja uzdrhta (B. Antonić), te po jednu euharistijsku, marijansku i prigodnu skladbu: O, da bude radost među nama (R. Taclik – M. Martinjak), Zdravo, Majko, djevice (A. Vidaković – Š. Marović) i Velik je Gospodin (s. L. Kozinović – Lj. Galetić). Na kraju susreta svi zborovi zajednički su izveli skladbu Horatii Carmen (Z. Kodály)

Nakon službenog dijela susreta, uslijedila je zajednička večera uz pjesmu i druženje u prostorima Glazbene škole u Šiklošu.   Tomica Falamić

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox