"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA

SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA

U organizaciji Vijeća za sjemeništa i duhovna zvanja Hrvatske biskupske konferencije od 19. do 21. rujna u Duhovnom centru služavki Malog Isusa Kuća Navještenja u Gromiljaku (BiH) okupili su se na svoj godišnji susret animatori duhovnih zvanja, predstavnici nadbiskupija i biskupija, muških i ženskih redovničkih zajednica te prvi puta i predstavnici Svjetovnih instituta predvođeni predsjednikom tog Vijeća splitsko-makarskim nadbiskupom i metropolitom Marinom Barišićem. 

Tema susreta bila je „Mladi, vjera i zrelo razlučivanje poziva", o kojoj će razmišljati i biskupi na općoj redovnoj biskupskoj sinodi koju je najavio papa Franjo. Animatore je kroz temu vodila prof. dr. Sanda Smoljo, teologinja, psihologinja i psihoterapeutkinja. Boraveći u Bosni i Hercegovini, animatori su pružili svjedočanstvo solidarnosti Crkve u Hrvatskoj s Crkvom u Bosni i Hercegovini. U srijedu 20. rujna susreli su se s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem s kojim su kratko govorili o situaciji duhovnih zvanja i životu katolika u Bosni i Hercegovini. Posjetili su i franjevačku zajednicu i bogatu muzejsku zbirku u Fojnici, te svetište sv. Jakova Markijskog u Deževicama. U Sarajevu su imali prilike vidjeti Katolički školski centar i samostansku crkvu kćeri Božje ljubavi, posjetili su školske sestre franjevke bosansko-hrvatske provincije te sestre Malog Isusa u samostanu Egipat, gdje su animatore pozdravila djeca štićenici njihova doma. (Preuzeto s IKE)

Na susretu je sudjelovala naša sestra, s. Doroteja Krešić, voditeljica postulata u Đakovu.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox