"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

BLAGOSLOV SVETIŠTA MAJKE TEREZIJE U PRIŠTINI

BLAGOSLOV SVETIŠTA MAJKE TEREZIJE U PRIŠTINI BLAGOSLOV SVETIŠTA MAJKE TEREZIJE U PRIŠTINI BLAGOSLOV SVETIŠTA MAJKE TEREZIJE U PRIŠTINI BLAGOSLOV SVETIŠTA MAJKE TEREZIJE U PRIŠTINI BLAGOSLOV SVETIŠTA MAJKE TEREZIJE U PRIŠTINI BLAGOSLOV SVETIŠTA MAJKE TEREZIJE U PRIŠTINI BLAGOSLOV SVETIŠTA MAJKE TEREZIJE U PRIŠTINI BLAGOSLOV SVETIŠTA MAJKE TEREZIJE U PRIŠTINI BLAGOSLOV SVETIŠTA MAJKE TEREZIJE U PRIŠTINI BLAGOSLOV SVETIŠTA MAJKE TEREZIJE U PRIŠTINI

U Prištini je u utorak 5. rujna 2017. god. svečano posvećena katedrala Majke Terezije i proglašena njezinim svetištem. Svečanost se veže uz 20. obljetnicu njezine smrti i prvu godišnjicu kanonizacije. Svečanosti posvećenja za vrijeme sv. Mise nazočio je posebni izaslanik pape Franje, albanski kardinal Ernest Simoni.

Uz njega su na sv. Misi i slavlju posvete sudjelovali mons. Dodë Gjergjija, biskup Prizrenski, brojni biskupi, svećenici, redovnici i redovnice te predstavnici međunarodnih i domaćih vlasti.

Uz nekoliko tisuća vjernika na slavlju su sudjelovale i Milosrdne sestre sv. Križa, koje žive i djeluju u Prištini (kao i u Janjevu i Đakovici) a bile su uključene u pjevanje zbora te pripremu crkve i svega vezano uz proslavu.

Svetište Majke Terezije u Prištini ima za cilj utjeloviti i aktualizirati poruku njezina života te da svojim zagovorom i zaštitom bdije nad svojim narodom i Crkvom. Ovim događajem obilježena je i 100. godišnjica rođenja Majke Terezije, koja je za svoj 50-godišnji nesebični rad s bolesnima i siromašnima u Indiji i drugim dijelovima siromašnog svijeta, dobila 1979. Nobelovu nagradu za mir.

s. M. Karla

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox