"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

DJEČJE LJETO U ĐAKOVU

DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU

Župa Svih Svetih i udruga „Amadea“ uz pomoć mladih volontera organizirali su od 10. do 16. srpnja 2017. treće po redu Dječje ljeto za učenike od 1. do 8. razreda koje se odvijalo na ljetnoj pozornici centra Amadea na temu „Mi želimo uzdić Isusa”. Cilj „Dječjeg ljeta“ je pomoći djeci da kroz kreativne, glazbene, plesne, likovne,  dramske i sportske radionice korisno provode svoje slobodno vrijeme u ljetnim praznicima. Svjesni koliko su današnja djeca žrtve medijskog utjecaja željeli smo ih na ovaj način potaknuti da uče zajedno provoditi slobodno vrijeme  i zajedno se igrati, te da ih barem na neko vrijeme odvojimo od njihovih računala, mobitela i drugih aparata kojima su okupirani tokom cijele godine.

Program se održavao od 9 do 11.30 sati, a s djecom je radilo oko 30  mladih volontere i organizatorice, naše sestre: s. Jelena Kovačević i s. Meri Gotovac, vjeroučiteljice u Župi Svih Svetih, Đakovo. Na programu Dječjeg ljeta sudjeluje oko stotinjak djece.

Prvi dan Dječjeg ljeta djeca su se po dolasku, podijelila u 4 grupe odabirom boje majice koje su u plavoj, žutoj, zelenoj i crvenoj boji. Nakon uvodnog dijela, upoznali su se sa himnom ovog dječjeg ljeta pod nazivom "Mi želimo uzdići Isusa", te radosno i ponovili himne od prvog i drugog Dječjeg ljeta.

Nakon toga su zajedničkim snagama osmislili naziv svojih grupa, te su tako djeca sa majicama u crvenim bojama izabrala naziv svoje grupe pod imenom "LJUBAV", žuti su postali "ZVJEZDICE", plavi "PLAVI KITOVI", a zeleni "ŽABICE".

Zadnjeg dana Dječjeg ljeta s djecom je pripremljen program koji je izveden pred roditeljima u nedjelju nakon mise na trgu ispred katedrale. s. Meri Gotovac

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox