"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU

SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU SLAVLJE ZLATNIH ZAVJETA U ĐAKOVU

Na završetku duhovnih vježbi koje je vodio o. Zdravko Knežević DI, u subotu, 8. srpnja 2017., samostanska zajednica obilježila je Zlatni jubilej svojih 19. sestara:

s. Silvija Ördög, Beketinci,

s. Anela Juzbašić, Županja

    s. Alberta Šimić, Sl.Šamac,Kruševica

s. Adrijana Kramar, Jarmina

s. Gabina Kopić, Oštra Luka

s. Jovita Kobaš, Oštra Luka

s. Leona Brkić, Oštra Luka

s. Tabita Ivanković, Sveti Križ Začretje

s. M. Doloroza Greganić, Marijanci

s. Stanojka Holovka, Vukovar

s. Karolina Pitinac, Đakov. Satnica

s. Klarisa Rimac, Podgrađe, Nijemci

s. Rozalija Rimac, Podgrađe, Nijemci

s. VeritasLabaš, Lobor

s. Elza Nović, Marinci, Nuštar

s. Tomasina Ivanković, Piškorevci

s. Animira Adanić, Markuš- Breg

s. Marija Goreti Jovanovac, Gradište

s. Johanna Paal, Hegne, Njemačka


Svečanu sv. Misu u 10 sati u samostanskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova predvodio je mons. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki u koncelebraciji s dvadesetak svećenika među kojima generalni tajnik Hrvatske Biskupske Konferencije  vlč. Petar Palić, generalni vikar đakovačko-osječke nadbiskupije, vlč. Ivan Ćurić, provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. Josipa, p. Srećko Rimac, brojni župnici župa iz kojih sestre jubilarke potječu kao i rodbina i poznanici.

Nakon čitanja i pjevanja psalma uslijedilo je evanđelje te homilija nadbiskupa Hranića koji je poruku evanđeoskog teksta vješto prenio na sestre jubilarke. Dok su se apostoli koji su pošli za Isusom pitali: „Što će dobiti za to jer su sve ostavili“, nadbiskup je to pitanje stavio u usta jubilarkama i rekao da se o i one sigurno pitaju što će dobiti za sve ove godine života za Njega i s Njime? Nastavljajući dalje homiliju istaknuo je kako je sloboda koja biva darovana onima koji su radi Gospodina sve ostavili najveći dar i nagrada za njihovu spremnost slijediti Ga bezuvjetno. Tko živi s Isusom nužno teži suobličiti se s Njime a on je Isus Raspeti i Uskrsli. Pozvani smo biti svjedoci toga Isusa do kraja života i to ne samo Raspetoga nego iznad svega Uskrsloga.  

U crkvi ispunjenoj brojnim gostima, sestre jubilarke su obnovile svoje jubilarne zavjete s upaljenim svijećama kao simbol svoje doživotne vjernosti Gospodinu s kojim koračaju već 50 godina. Svečanosti slavlja doprinio je samostanski zbor pod ravnanjem s. Svjetlane Paljušević, koji je na kraju sv. Mise uz svečani Te Deum predvodio i pjevanje Himne Družbe: Pjevaj Bogu zavjet svet, u što su se Jubilarke i cijela zajednica svesrdno uključile.  Poslije sv. Mise slavlje se nastavilo na Ljetnoj terasi Centra Amadea.
s. Finka Tomas

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox