"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU

PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA U ĐAKOVU

Priprema za blagdan sv. Antuna kroz pobožnosti od 13 utoraka okrunjena je samim slavljem blagdana, u utorak 13. lipnja 2017. kada su hodočasnici ispunili crkvu i samostan već prije 5.00 sati ujutro. Prva sv. misa koju je slavio vlč. Zdenko Ilić, rektor samostanske crkve uz nekoliko bogoslova, bila je osobito posjećena.

Tijekom dana svaki sat i pol služile su se sv. mise na nakane hodočasnika. Svečanu sv. misu u 11.00 sati predslavio je, uz nekoliko svećenika, đakona i bogoslova nadbiskup đakovačko-osječki u miru, mons. dr. Marin Srakić, koji je u svojoj homiliji na osobit način približio nazočnima lik sv. Antuna, zvanog jednostavno Svetac. Vrijeme u kojem je živio i djelovao boreći se za pravdu i pomirenje mnogih, ne razlikuje se puno od našega. Njegov duhovni autoritet proizlazio je iz osobne ukorijenjenosti u Boga, jer je živio od Božje Riječi, koja ga je ispunjala žarom ljubavi.

U popodnevnom vremenu vjernici su se zadržavali kod kipa omiljelog Sveca, a u 16.00 sati bio je blagoslov djece, kada su crkvu ispunili brojni roditelji s djecom od najmanjih do školske dobi. Slavlje blagoslova animirao je zbor djece iz vrtića Sunčev sjaj – Nazaret predvođen sestrama i odgojiteljicama, te s. Natanaelom Palić uz glazbenu pratnju na sintesajzeru.

Večernja sv. misa u 17.30 bila je također posjećena, te su vjernici, koji nisu mogli ući u crkvu, pratili sv. misu sa samostanskih hodnika.

Cijelo slavlje blagdana ponovno je probudilo vjeru mnoštva u Sveca koji svojim zagovorom kod Gospodina može jako puno, pa čak i nemoguće, kako su svjedočili pojedini vjernici. s. F.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox