"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

KLIČITE GOSPODINU GLASOM RADOSNIM

KLIČITE GOSPODINU GLASOM RADOSNIM KLIČITE GOSPODINU GLASOM RADOSNIM KLIČITE GOSPODINU GLASOM RADOSNIM KLIČITE GOSPODINU GLASOM RADOSNIM KLIČITE GOSPODINU GLASOM RADOSNIM

U župi sv. Josipa Radnika u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje održana je u subotu, 3. lipnja, Smotra  dječjih crkvenih zborova "Zlatna harfa". Na Smotri su sudjelovala četiri  dječja zbora: Apostoli iz Tovarnika, Sv. Juraj, mučenik iz Bapske, Glasnici sv. Bone iz Vukovara 1, koji vodi naša s. Ana Cvitanušić i domaćini Gospine zvjezdice iz Borova naselja, Vukovar 2. 

Susret se sastojao od tri dijela: svete mise, pojedinačnih nastupa svakog zbora i rekreativnog dijela. Euharistijsko slavlje predvodio je domaći župski vikar o. Bernard Barbarić, a suslavio je župnik župe sv. Mateja iz Tovarnika Stipo Vukovac. U glazbenom dijelu svaki je zbor izveo po dvije skladbe, nakon čega su svi pred oltarom radosno zapjevali uz pokrete „Mi želimo uzdić Isusa“. Treći dio bio je aktivno rekreativan u predivnom Gospinu perivoju oko crkve Gospe Fatimske, koja se ovdje slavi kao Majka povratnika! Pripremili su ga mladi FRAMAŠI ove župe. Ni tjelesna okrijepa nije izostala. Za nju su se pobrinuli članovi udruge sv. Vinka Paulskog i časne sestre Bernardica i Ljiljana. sestare Klanjateljice Krvi Kristove. Molitva, pjesma i druženje unijeli su radost u srca naših mladih pjevača koji će ju nastaviti prenositi u svoje nedjeljne susrete oko Isusova oltara, kao što su to i do sada činili. Neka ih Gospodin sve blagoslovi.

Fra Vjenceslav Janjić, župnik župe Sv. Josipa Radnika

(izvještaj skratila i doradila s. Ana Cvitanušić)

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox