"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

ZLATNA HARFA 2017. – Zapadni Osječki dekanat

ZLATNA HARFA 2017. – Zapadni Osječki dekanat ZLATNA HARFA 2017. – Zapadni Osječki dekanat ZLATNA HARFA 2017. – Zapadni Osječki dekanat ZLATNA HARFA 2017. – Zapadni Osječki dekanat ZLATNA HARFA 2017. – Zapadni Osječki dekanat ZLATNA HARFA 2017. – Zapadni Osječki dekanat ZLATNA HARFA 2017. – Zapadni Osječki dekanat ZLATNA HARFA 2017. – Zapadni Osječki dekanat ZLATNA HARFA 2017. – Zapadni Osječki dekanat

Smotra dječjih crkvenih zborova - Zlatna harfa - Osječkog zapadnog dekanata održana je dana 27.5. 2017.  u Institutu za novu evangelizaciju "Ivan Pavao II."  Vikarijatu  u Osijeku, na temu: KLIČITE BOGU GLASOM RADOSNIM!

Već na samom početku susreta odjeknula je radosna pjesma, molitva  i kliktaj svome Bogu iz dvjestotinjak dječjih srdaca . Prvi dio susreta je bila Služba riječi,  koju je uz svećenike vlč. Ivicu Rebića, prof. Stjepana Radića, prof. Borisa Vulića i vlč. Stjepana Matezovića, predvodio mons. Adam Bernatović, dekan i župnik župe sv. Petra i Pavla ap. u Osijeku. U vrlo lijepoj propovijedi istaknuo je Isusove riječi iz naviještenog  Evanđelja - Ištite i primit ćete da radost vaša bude potpuna- Razložio je djeci i svima prisutnima kako smo mi Crkva moliteljica i da svaki puta kad god dolazimo na sv. Misu donosimo sebe Isusu , a kada primimo misni blagoslov, naše je srce obdareno još više od onoga što smo mi donijeli.  To nam želi dati Isus! Zahvalio je djeci i roditeljima na radosnom i vjernom sudjelovanju i slavljenju Gospodina u našim zborovima. Pozvao ih je da uvijek imaju pred očima cilj svoga dolaženja i pjevanja a to je Isus. Rekao je: „Tko Isusa ne vidi ispred sebe – odustaje! Mi znamo prema komu idemo i zato smo tu, ne odustajemo pa i onda kada nailazimo na poteškoće.  Putujemo prema Onomu koji je ispred nas.  Uvijek gledajte taj cilj.  Zato trčite i pjevajte za Isusa Krista!“ 

U drugom dijelu susreta uslijedio je pojedinačni nastup zborova iz  župa ovog dekanata.

  1. Sv. Josip, Josipovac
  2. Uzvišenje sv. Križa, Osijeka
  3. Rođenje BDM, Višnjevac
  4. Sv. Leopold Bogdan Mandić, Osijek
  5. Sv. Luka ev., Josipovac
  6. Sv. Josip Radnik , Osijek
  7. Sv. Petar i Pavao, ap. Osijek

Svaki zbor je otpjevao po dvije pjesme na temu ovogodišnje harfe uz nesebično međusobno bodrenje , uvažavanje i radovanje.  Na ovom susretu sudjelovala je i naša s. Branka Čutura,  voditeljica i organizator Zlatne harfe za našu Nadbiskupiju i Osječki zapadni dekanat, predvodeći dječji zbor župe sv. Petra i Pavla iz Osijeka.

Još jednom su se obistinile riječi psalmiste – U ustima djece i dojenčadi hvalu si pripravio Gospodine -. Ovo je, uistinu, bio dan u kojem smo bili jedno u vjeri, jedno u Kristu, jedno u radosnom slavljenju Gospodina, na životnom putu prema Njemu! Susret je završio zajedničkim druženjem, pjesmom, podjelom priznanja, okrjepom i željom za novim susretom.

s. Branka Čutura

*******************

22 05 harfa 4ZupanjaZlatna harfa 2017. - Donjomiholjački, Valpovački, Županjski, Drenovački i Otočki dekanat

Izvještaj na: www.djos.hr

 

 

 

Više o susretima ZLATNE HARFE: na stranici VIJEĆA FRANJEVAČKIH ZAJEDNICA

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox