"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER

HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER

Hodočasnički dan bl. Majci M. Tereziji Scherer u svibnju već tradicionalno okuplja osobe s invaliditetom slavonske regije, njihove roditelje i prijatelje. I ove godine, 16.V.2017., okupilo se stotinjak veselih hodočasnika iz Đakova, Kuševca, Sl. Broda, Ivankova, Vinkovaca i drugih okolnih mjesta.      

Liturgijsko slavlje s uvodnom pobožnosti bl. Majci M. Tereziji, predvodio je vlč. Mato Matasović, duhovnik Zajednice Vjera i Svjetlo „Kapljice dobrote“ u Sl. Brodu, u koncelebraciji sa vlč. Marinom Putilinom, kapelanom u Đakovu i duhovnikom Zajednice „Tratinčice Majke M. Terezije“. U asistenciji su sudjelovali bogoslovi đakovačkog sjemeništa.

Članovi Zajednice „Tratinčice Majke M. Terezije, kao i svake godine, sudjelovali su u ulaznoj procesiji noseći križ, sliku Majke Terezije i cvjetove raznih oblika, koji predstavljaju našu različitost, ali i zajedništvo oko naše Blaženice. Vlč. Mato je održao vrlo poticajnu propovijed, a članovi đakovačke Zajednice molili su molitvu vjernika. Pjevanje i sviranje animirala je s. Kristijana Kolić s kandidaticama.  Na kraju Mise sudionici su radosno otpjevali svoje pjesme s gestama u koje su se rado svi uključili i tako ponijeli radosno raspoloženje u dvoranu „Florentini“. Članovi Trećeg reda, koji se također okupljaju oko bl. Majke M. Terezije i ove godine uključili su se svojim darovima i aktivnim sudjelovanjem

U dvorani „Florentini“, pod vodstvom s. Marije Klare Klarić, priređen je za sve hodočasnike domjenak. Tu se razvilo radosno druženje uz glazbu, ples i pjesmu, u čemu osobe s invaliditetom posebno uživaju. Vjerujemo da će zagovor bl. Majke M. Terezije, koja je gajila posebnu ljubav prema ovakvim osobama, jačati sve koji se za njih zauzimaju, a napose  Sestre njezine Družbe u ostvarivanju karizme milosrdne ljubavi.  

s.R.R.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox