"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

ZLATNA HARFA SLAVONSKOBRODSKOG DEKANATA

ZLATNA HARFA SLAVONSKOBRODSKOG DEKANATA ZLATNA HARFA SLAVONSKOBRODSKOG DEKANATA ZLATNA HARFA SLAVONSKOBRODSKOG DEKANATA ZLATNA HARFA SLAVONSKOBRODSKOG DEKANATA ZLATNA HARFA SLAVONSKOBRODSKOG DEKANATA ZLATNA HARFA SLAVONSKOBRODSKOG DEKANATA

Pod geslom „Kličite Bogu glasom radosnim“ 33. u nizu Zlatna harfa – smotra crkvenih zborova Slavonskobrodskog dekanata, održana je u četvrtak 18. svibnja u Župi Svete Obitelji u Slavonskom Brodu. Program je u župnoj crkvi započeo misnim slavljem koje je u koncelebraciji brodskih svećenika predvodio vlč. Robert Farkaš, župnik brodske župe Sv. Leopolda Mandića.

Više od 250 dječaka i djevojčica, koji su crkvu ispunili gotovo do zadnjega mjesta, pozdravio je župnik Farkaš te im prigodnim riječima u svojoj homiliji posvjestio pravu sliku Isusa Krista, koji se raduje svakom čovjeku i želi da baš svatko bude u njegovoj radosti. „Isus i njegov narod slavili su Gospodina pjesmom. Te su pjesme u psalmima. Isus uživa kad je čovjek sretan, a patnju dopušta sam zato da bismo iz nje nešto naučili. Vi ste radost i ponos i važan dio života naših župnih zajednica. Što su naše mise radosne i raspjevane, zaslužni ste vi. Naše su molitve zahvaljujući vama radosne i vesele…“, poručio je među ostalim župnik Farkaš i zahvalio djeci i njihovim voditeljima na svem trudu i ljubavi koji ulažu u život svojih župnih zajednica. Naglasivši kako oni svojim redovitim dolascima na probe i pjevanjem na nedjeljnim misnim slavljima najbolje svjedoče svoju pripadnost Kristu, zamolio ih je da u tome budu ustrajni te pozivaju i druge da im se pridruže.

Svojim dječjim glasovima njih oko 250 doista su čitanjem i pjesmom uveličali euharistijsko slavlje, koje su zaključiti pjevajući zajedno pjesmu „Želim klicati“.

Slijedio je potom drugi dio programa u kojem su sa po dvije skladbe u duhu ovogodišnjeg gesla, među kojima je bilo i onih koji su dječica sama napisala, nastupili dječji zborovi iz župa: Svete Obitelji, Sv. Dominika Savija, Sv. Nikole Tavelića, Duha Svetoga, Sv. Leopolda Mandića, Sv. Josipa Radnika, Gospe Brze Pomoći, a s najviše pjevača zadnji je nastupio zbor Župe Bezgrješnog Srca Marijina s Budainke.  Na orguljama je nastup pratio srednjoškolac Mateo Barišić iz župe s Budainke.

Organizator Zlatne harfe za Brodsku regiju od njenih samih početaka je s. Ankica Tomas. Ona je zahvalila dječici, njihovim župnicima i voditeljicama, koji su s njima nazočili na susretu. Dekan Ivan Lenić voditeljicama je zbora uručio prigodna priznanja, a kao domaćin susreta vlč. David Sluganović svakom je župniku i voditeljicama priredio simbolične darove. Uz ugodnom druženju susret je nastavljen uz zajednički ručak u Matičević centru. B. Lukačević
Objavljeno: www.djos.hr

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox