"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

PRIZNANJA UZ DAN GRADA

PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA PRIZNANJA UZ DAN GRADA

Prilikom obilježavanja Dana Grada Đakova, 5. svibnja 2017. god. u sklopu svečane akademije uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Na akademiji su prisustvovali predstavnici političkog, kulturnog, gospodarskog i sportskog života grada Đakova, koji su pozdravili prisutne: nadbiskup u miru mons. Marin Srakić, župan Osječko-baranjske županije, Vladimir Šišljagić, izaslanik predsjednika Vlade RH Marin Mandarić, predstavnici Grada Sinja i Metkovića te gradonačelnik Grada Đakova Zoran Vinković.

U umjetničkom dijelu programa sudjelovali su KUD “Tena” i KUD “Zora” iz Piškorevaca te predstavnici dječjeg vrtića Đakova.

Na svečanosti su dodijeljene pojedinačne i skupne nagrade za 2017. godinu te povelje zahvalnosti.

Pojedinačnu Godišnju nagradu Grada Đakova primili su među ostalima: s. Karmela  Eva Dominković za doprinos vjerskom i društvenom  životu, prof. dr. Ivica Raguž, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu za doprinos visokoškolskom obrazovanju i Marija Maja Muškić za doprinos kulturi.

U ime nagrađenih, s. Karmela Eva Dominković obratila se nazočnima i uputila riječ zahvale svima onima koji su prepoznali zalaganje pojedinaca i skupina, istaknuvši da su im ta odlikovanja poticaj za daljnji zauzetiji rad kako za dobro Grada tako i za dobro pojedinaca koji su svakoj od skupina povjereni.

Priznanja su ujedno doprinos rastu zajedništva, na što je ukazao i nadbiskup u miru mons. Marin Srakić, gdje pojedinačni uspjesi postaju zajednički jer sve služi općem dobru. s. F.

 

******

Temeljem članka 12. Odluke o dodijeli javnih priznanja Grada Đakova
u povodu Dana Grada Gradsko vijeće Grada Đakova

d o d j e l j u j e

 

GODIŠNJU NAGRADU GRADA ĐAKOVA

 

Sestri Karmeli Evi Dominković

za doprinos u oblasti vjerskoga života

Grada Đakova

 

Đakovo, 8. svibnja 2017.

 

 ******

 

 

Karmela Eva Dominković članica je Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu. Rođena je u Štitaru.

Po struci je dipl. crkveni glazbenik  i teologinja s ekvivalencijom iz religiozne pedagogije i katehetike.

Svojim glazbenim umijećem posluživala je  kao orguljašica u Đakovačkoj katedrali, Vinkovcima, u Rijeci na Sušaku i Opatiji njegovanjem liturgijskog pjevanja i lomila kruh Riječi kao vjeroučiteljica u Sušačkoj gimnaziji i OŠ Rikard Katalinić Jeretov u Opatiji brojnim generacijama.

U dva mandata je bila  član Vijeća za katehizaciju Hrvatske biskupske konferencije. Na taj je način 30 godina doprinosila pokoncilskoj obnovi Crkve.

Od početka svojega djelovanja sve do danas bavi se  i humanitarnim radom.

Od Ministarstva prosvjete i športa Republike Hrvatske 2000. godine promaknuta je u zvanje mentora.

Objavila je "Moj izbor" radove učenika s nastave vjeronauka, zbirku pjesama "Biti i voljeti,"  priručnik za uvođenje u Franjevački svjetovni red "I ti si pozvan",  zbirku šala „Zdravo je pucati od smijeha“, To čini i živjet ćeš – skica duhovnih vježbi u svakodnevici“ .

Niz je godina surađivala na radio-postajama u Rijeci, Opatiji i Đakovu, gdje je uređivala i vodila emisije: Katolički vidici, Pronađi sebe, Mala jutarnja meditacija, Radio zornica i Dobre vibracije. 

Sukladno poslanju svoje redovničke zajednice zauzima se za promicanje franjevačke duhovnosti.

Autorica je EKO katoličkog kalendara koji izlazi od 2000. godine, a  bila je i dugogodišnja  urednica lista Milosrdnih sestara sv. Križa "U znaku križa".

Od 2001. godine  voditeljica je Terezijina kruga i prva duhovna asistentica Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda pri samostanu MiIosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu. 

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox