"Ne smijemo računati na uspjeh,

moramo vršiti svoju dužnost.
                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU

SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU SUDJELOVANJE NA SUSRETU MLADIH U VUKOVARU

Na susretu hrvatske katoličke mladeži pod geslom „Krist, nada naša“ održanom 29. i 30. travnja 2017. u Vukovaru, sudjelovalo je i dvadesetak naših sestara zajedno s novakinjama i kandidaticama.

Nakon bogato organiziranih priprema na župama u subotu, program se za mlade nastavio sutradan u Vukovaru. U Đakovu je subotnji program započeo u 16. sati u katedrali a potom se rad u skupinama odvijao na različitim lokacijama, u više dvorana kao i u dvorani Florentini pri samostanu. Program za sve grupe završio je molitvenim bdijenjem u katedrali. Sutradan u ranim jutarnjim satima mladi su krenuli prema Vukovaru, gdje je u 9. sati organiziran pohod Memorijalnom groblju i molitva za žrtve Domovinskoga rata. Molitvu je predvodio pomoćni zagrebački biskup i predsjednik Odbora HBK za mlade, mons. Mijo Gorski.

Središnje liturgijsko slavlje započelo je u 11.30 sati a predsjedao mu je đakovačko osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić u koncelebraciji 30-ak hrvatskih biskupa među kojima i zagrebački nadbiskup i metropolit, kardinal Josip Bozanić, apostolski nuncij u RH, nadbiskup Alessandro D'Errico i zadarski nadbiskup i predsjednik HBK, Želimir Puljić, te veliki broj svećenika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i naših Hrvatskih misija.

Među nazočnim provincijalima i provincijalkama te brojnim redovnicama, na svečanom misnom slavlju sudjelovala je i s. M. Amalija Kupčerić, provincijalna poglavarica Milosrdnih sestara sv. Križa, s. Finka Tomas, prov. asistentica, s. M. Helena Šajbl, prov. savjetnica, desetak sestara iz Đakova, te s. M. Kristijana Kolić, voditeljica postulata s novakinjama i kandidaticama.

Zbor Amadea, prevođen s. M. Natanaelom Palić sudjelovao je zajedno sa 240 pjevača iz 18 župa Đakovačko-osječke nadbiskupije okupljenih u Nadbiskupijski zbor mladih, kojem je dirigirao prof. Želimir Sušić.

Po završetku svečane liturgije i simbolične geste predavanja križa mladima zagrebačke nadbiskupije, koji će biti domaćini slijedećeg susreta, uslijedila je kratka okrepa a potom su mladi mogli sudjelovati u programu po gradu Vukovaru koji je uključivao različite ponude: radionice, molitve i koncerte. Vrhunac programa bio je završni koncert u 18 sati na kojem su nastupili poznati pjevači i bendovi.

Mladi su pošli svojim kućama radosni i zahvalni Vukovarcima koji su im omogućili tako nezaboravan ugođaj i gostoprimstvo. Osnaženi su riječima koje je izrekao nadbiskup Hranić u svojoj homiliji: „Želimo svima danas ovdje iz Vukovara poslati poruku nade i ohrabrenja koja izvire iz Božje nade i dobrote objavljene u Isusu Kristu koji je naša nada“. Vjerujemo da će ovaj susret poslužiti jačanju vjere i međusobnog zajedništva mladih kao i svih nas u vremenu kada je to osobito potrebno.

S. Nada Martinković

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3