"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU U POŽEGI

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU U POŽEGI IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU U POŽEGI IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU U POŽEGI IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU U POŽEGI IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU U POŽEGI IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU U POŽEGI IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU U POŽEGI IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU U POŽEGI IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU U POŽEGI

Pod nazivom "Zvoooni!!!" otvorena je u četvrtak 27. travnja 2017.  izložba Nastavnih sredstava i pomagala u privatnim školama MIlosrdnih sestara sv. Križa. Izložba je izvorno bila priređena u Muzeju Đakovštine 2015. godine povodom stogodišnjice smrti oca Teodozija Florentini,  zatim je gostovala u Muzeju Brodskog posavlja 2016. godine, a sada od 27. travnja do 9. lipnja gostuje u Požegi.

Otvorenju izložbe prisustvovao je gosp. Borislav Bijelić, ravnatelj Muzeja Đakovštine, koji je pozdravio prisutne i naglasio dobru suradnju ove dvije ustanove.

Autorica izložbe s. M. Estera Radičević je među ostalim u svom pozdravnom govoru kazala: "... izložbe i u Đakovu i u Slav. Brodu pokazale su koliko ih je bilo potrebno pripremiti.. Doživjeli smo da neka djeca nisu nikada u živo vidjela kako izgleda pločica za pisanje,  tintarnicu, štilo i pero, bugačicu (upijač za tintu), ne znaju kako se učila abeceda, pa se s ovoga plakata-zidne početnice čude što je srp, kosa i slično. Mnogi od nas su živjeli i završili svoje školovanje uz ovakva ili slična nastavna sredstva. Ako kroz ovu izložbu djeca steknu malo više znanja i ako se prošire njihovi horizonti i obogate kulturne spoznaje, te se počnu zanimati za baštinu svoga kraja, svoje obitelji pa i svoje škole, ova izložba će postići svoju svrhu. U zahvalnosti prema onima koji su nam prethodili i svoj život uložili u odgoj i obrazovanje mladih naraštaja stavljamo ovo blago pred vas da se i vi sjetite svojih školskih dana i svih onih koji su vam pomogli  da završite školu te da vaš život bude ostvaren i dostojan čovjeka."

Izložba je otvorena uz glazbene točke Zbora Katoličke osnovne škole pod ravnanjem prof. Ljubice Šolić.

Sam čin otvorenja izvele su  dvije generacije - gospodin iz Doma umirovljenika i predškolac iz Dječjeg vrtića. Njih su dvojica izrecitirali pjesmicu "Pačja škola", otvorili vrata i pozvali sve da uđu i pogledaju izložbu. Otvorenju je prisustvovao delegat požeškog biskupa, gvardijan i župnik franjevačkog samostana sa subraćom kao i dobar broj posjetitelja.  

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox